FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Τσούμας: «Καλύτερο το φετινό Olympia Masters»

Ημερομηνία: 16-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής βόλεϊ του Ολυμπιονίκη μιλά για τη διοργάνωση της Αρχ. Ολυμπίας

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο προπονητής βόλεϊ του Ολυμπιονίκη, Κώστας Τσούμας, ο οποίος φέτος οδήγησε τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου στη Β΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της, ήταν παρών στο χώρο της συνέντευξης με τις αθλήτριες Νάντια Μαύρου- Μαρία Μαστοροπούλου στο «Άμμος και Θάλασσα» (τη δημοσιεύσαμε στο χθεσινό φύλλο) και μας μίλησε για το Masters της Αρχ. Ολυμπίας.

Αρχικά τον ρωτήσαμε αν θα πάρει μέρος, όπως είχε κάνει και πέρυσι και μας είπε: «Φέτος, δεν θα πάρω μέρος. Έχω συμμετάσχει μεταξύ  άλλων σε τουρνουά Masters στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, το 1999 και το 2000, στα πρώτα βήματα του beach volley στην Ελλάδα και είναι ένα άθλημα που το αγαπώ. Εδώ και αρκετά χρόνια έχω σταματήσει την ενεργό δράση στο beach volley και πέρσι πήρα μέρος μόνο για την εμπειρία του ξεκινήματος στην Aρχαία Ολυμπία».

Για το τι περιμένει από τη φετινή διοργάνωση της Αρχ. Ολυμπίας, ανέφερε: «Θεωρώ πως θα είναι καλύτερο από πέρυσι. Πέρυσι πηγαίναμε κάπως στα τυφλά. Κακά τα ψέματα,  το διοργάνωσε μόνος του ο Ολυμπιονίκης, χωρίς καμία βοήθεια. Το φέραμε εις πέρας πέρυσι, απ’ ό,τι είπε η Ομοσπονδία ήταν επιτυχημένη διοργάνωση, αλλά φέτος πατάμε πάνω στα περσινά και το βελτιώνουμε. Όσον αφορά στο θέμα του κόσμου, ναι μεν είχε συμμετοχή, αλλά μόνο στους τελικούς. Θεωρώ πως πρέπει να έχει και τις τρεις μέρες συμμετοχή ο κόσμος. Επίσης πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει το Masters από την Αρχ. Ολυμπία τα επόμενα πέντε χρόνια. Βέβαια, πάντα με τη βοήθεια της Ολυμπιακής Ακαδημίας και πιστεύω με τη στήριξη της Περιφέρειας και ευελπιστώ και με τη στήριξη του Δήμου. Αυτό που θεωρώ αποτυχία στο περσινό τουρνουά είναι ότι φτιάξαμε  δύο γήπεδα beach volley στην Αρχ. Ολυμπία και δεν στήσαμε ένα γήπεδο να είναι εκεί όλο το χρόνο. Αν αυτό το διορθώσουμε φέτος, σημαίνει πως είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν μπορεί να γίνεται ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην πόλη και να μην έχεις ένα γήπεδο όλη τη χρονιά για να παίζουν τα παιδιά, εφόσον πλέον θα έχουν εικόνες».

 

Στην ερώτησή μας αν πήρε το μέγιστο από τη Νάντια και τη Μαρία όλη τη σεζόν στο περιφερειακό πρωτάθλημα βόλεϊ, όπου στέφθηκαν πρωταθλήτριες και τώρα περιμένει μια ανάλογη παρουσία στο Masters, ο Κώστας Τσούμας απάντησε: «Για τη Νάντια το beach volley είναι το αγαπημένο της άθλημα, όπως έχει ομολογήσει η ίδια. Το beach volley θα τις βοηθήσει και το χειμώνα στη σάλα. Κάνουν ενδυνάμωση αλλά βέβαια δεν θα γλιτώσουν ούτε μία μέρα από την προετοιμασία (γέλια). Θα τους κάνει καλό, θα τις βοηθήσει και στην κίνηση και στη δύναμη. Θεωρώ πως η άμμος βοηθάει πάρα πολύ. Και μένα ως παίκτη με είχε βοηθήσει πολύ στη σάλα. Τώρα, για το Masters της Αρχ. Ολυμπίας, εννοείται πως θέλω να τις δω να παίζουν καλά και μόνο αυτό με ενδιαφέρει, όχι το αποτέλεσμα. Είναι μέσα στην πόλη σου, έχεις μια ομάδα που σε εκπροσωπεί, είναι τα κορίτσια που είναι μαζί μου όλη τη χρονιά και θέλω να πάνε καλά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος