FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Μητρόπουλος: «Κανένα λουκέτο στα γραφεία Κτηνιατρικής και αγροτικής ανάπτυξης του νομού»

Ημερομηνία: 15-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Τι επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μητρόπουλος σε σχέση με το Κτηνιατρείο Γαστούνης που κινδυνεύει να κλείσει

Λύση στο πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί στο Κτηνιατρείο της Γαστούνης που αν και εξυπηρετεί όλους του αγροτοκτηνοτρόφους του δήμου Πηνειού,  απειλείται με λουκέτο λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης του υπαλλήλου που υπηρετεί σε αυτό, θα προσπαθήσει να δώσει σύντομα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την κάλυψη της θέσης από άλλον εργαζόμενο των γραφείων Αγροτικής ανάπτυξης και κτηνιατρικής. Αυτό τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ανάπτυξης κ. Κώστας Μητρόπουλος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να μπει λουκέτο σε κανένα από τα γραφεία της Περιφερειακής αγροτικής ανάπτυξης και κτηνιατρικής που στηρίζουν αγρότες και κτηνοτρόφους. Ειδικότερα ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε:

«Η στρατηγική πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που θα συμβάλει στην αναπτυξιακή αναβάθμιση της περιοχής μας. Έγιναν και λειτουργούν μέχρι σήμερα γραφεία σε Βάρδα, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Αμαλιάδα. Κρέστενα και Γιαννιτσοχώρι, για την περιοχή μας. Με νόμο του 2017 και τροποποίηση του κανονισμού της ΠΔΕ, θεσμοθετήθηκε η λειτουργία τους, από το Γιαννιτσοχώρι μέχρι την Αμφιλοχία.

Τα γραφεία του Νομού Ηλείας έχουν δείξει ότι ο ρόλος τους, είναι σπουδαίος και σημαντικός για την εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα – η ΠΔΕ, παρόλη την υποστελέχωση των υπηρεσιών – έκανε προσπάθεια, να στελεχώσει τα γραφεία, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής και με την εφαρμογή της κινητικότητας στο δημόσιο, θα βρεθούν στις κατάλληλες θέσεις εξειδικευμένοι υπάλληλοι. (έπειτα από αιτήσεις ενδιαφερομένων, που ήδη πραγματοποιούνται)

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες μέρες, έχει καλλιεργηθεί, ένα κλίμα ανασφάλειας, στην περιοχή του γραφείου Γαστούνης, λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης υπαλλήλου, το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ΠΔΕ θα προσπαθήσει να δώσει λύση άμεσα στο συγκεκριμένο ζήτημα, με την κάλυψη της θέσης, από αρμόδιο υπάλληλο των γραφείων αγροτικής ανάπτυξης και κτηνιατρικής.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος