FOLLOW US: facebook twitter

Κοσμοπλημμύρα στην αγορά της Ηλείας παραμονές Πάσχα

Ημερομηνία: 22-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Ελήφθη το μήνυμα των επαγγελματιών της Ηλείας: «Ψωνίζω από την τοπική αγορά και στηρίζω τα μαγαζιά του τόπου μου»

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία, καταστήματα τροφίμων και εστίασης


Αντίστροφη μέτρηση για το εορτασμό του Πάσχα, της κορυφαίας γιορτής της αγάπης και όλη η Ηλεία βρίσκεται σε προετοιμασίες. Οι ετεροδημότες άρχισαν να φτάνουν, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα για τους τελευταίους αφιχθέντες, τα χωριά του νομού ζωντάνεψαν. Από παντού ακούγονται καΙ πάλι χαρούμενες παιδικές φωνές στην ερημοποιημένη ύπαιθρο που έχουν απομείνει μόνο γέροντες να φυλάνε Θερμοπύλες και τα περισσότερα σπίτια που όλο το χρόνο παραμένουν κλειστά, άνοιξαν ξανά τα παραθυρόφυλλά τους!

Οι χθεσινές εικόνες κοσμοπλημμύρας στην αγορά του Πύργου αλλά και όλων των μεγάλων πόλεων του νομού που περιμένει την δική της Ανάσταση μετά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έφερε μαζί της η πανδημία τα δύο τελευταία χρόνια, σκορπίζουν αισιοδοξία και χαμόγελα. Ο κόσμος παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, προσπαθεί να κάνει τα κουμάντα του και να γιορτάσει το Πάσχα, πιο λιτά σίγουρα από άλλες χρονιές. Τα καταστήματα εστίασης χθες ήταν γεμάτα κόσμο, όπως και η κεντρική πλατεία του Πύργου, στα κρεοπωλεία για την προμήθεια του παραδοσιακού οβελία οι καταναλωτές περιμένουν στην ουρά, ενώ στα σούπερ μάρκετ υπάρχει το αδιαχώρητο από νωρίς το πρωί. Στα δε ΑΤΜ χρειάζεται να έχεις… υπομονή, αφού οι ουρές είναι τεράστιες. Στα καταστήματα ένδυσης αλλά και ειδών δώρου, η κίνηση είναι φανερά αυξημένη, τα βαφτιστήρια έχουν δώσει τις… οδηγίες για τις λαμπάδες που κυκλοφορούν σε δεκάδες σχέδια αλλά και τιμές με πολλές δυνατότητες επιλογής. Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία έχουν και αυτά την τιμητική τους, γλυκά, τσουρέκια, αρτοσκευάσματα και σοκολατένια αυγά βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ενώ ήδη δέχονται παραγγελίες για την κουλούρα της Λαμπρής και τα Πασχαλινά γλυκά.
Το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη των επαγγελματιών, που δηλώνουν αισιόδοξοι με στόχο να αυξήσουν λίγο τον τζίρο τους, που ως τώρα ήταν ανύπαρκτος και βεβαίως το μήνυμα είναι «Ψωνίζω από την τοπική αγορά, στηρίζω τα μαγαζιά του τόπου μου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος