FOLLOW US: facebook twitter

Κορυφώνεται η αγωνία των αγροτών για το τσεκ!

Ημερομηνία: 25-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία

Η 26η Οκτωβρίου πιθανότερη ημερομηνία για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης


Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του μήνα, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ημερομηνία που θα δοθεί η το τσεκ στους δικαιούχους, κορυφώνεται η αγωνία των αγροτών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει προχωρήσει η διαδικασία, παρά τα προβλήματα με τα βοσκοτόπια.

Έτσι, με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον δεν προκύψει κανένα απρόοπτο, οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ εργάζονται, ώστε να τρέξει η πληρωμή το διάστημα από 25 με 27 Οκτωβρίου 2021.

Νεότερες πληροφορίες από τον Οργανισμό Πληρωμών λένε, ότι πιο πιθανές ημερομηνίες πλέον και όπως διαμορφώνεται η κατάσταση είναι η Τρίτη 26η Οκτωβρίου ή η Τετάρτη 27η Οκτωβρίου, δηλαδή πριν την εθνική μας εορτή, επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα γράψαμε εδώ και αρκετές ημέρες.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 650.000 και πλέον δικαιούχων θα ανέρχεται σε 600 με 650 εκατ. ευρώ, θα αφορά δε περίπου το 70% της βασικής τους ενίσχυσης.

Το υπόλοιπο ποσό της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021, δηλαδή το 30% της βασικής, συν το πρασίνισμα, συν το μπόνους γεωργών νεαρής ηλικίας, πρόκειται να καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

Καραμπόλες και στην εξισωτική φέρνει η νέα ΚΥΑ Λιβανού για την κατανομή βοσκότοπων

Όσο περνούν οι ημέρες και οι κτηνοτρόφοι ενημερώνονται από τις πύλες, τόσο αντιλαμβάνονται το μέγεθος των αλλαγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου από κατόχους ζωικού κεφαλαίου (όχι απαραίτητα αιγοπροβατοτρόφων), αλλά και από υπεύθυνους πυλών ΟΣΔΕ, με τη νέα ΚΥΑ Λιβανού γίνονται αλλαγές στις κατανομές των εκτάσεων.

Έχει λοιπόν μεταξύ των άλλων αναφερθεί από κτηνοτρόφους που πήγαν στις πύλες ΟΣΔΕ πως υπάρχουν αλλαγές στις κατανομές γης.

Μια βασική αλλαγή αφορά παραγωγούς που πήραν βοσκότοπο φέτος σε μειονεκτική περιοχή, γεγονός που φέρνει αλλαγές και στα ποσά των εξισωτικών. Δεδομένου, ότι με βοσκότοπο στα ορεινά ο παραγωγός παίρνει 12,5 ευρώ το στρέμμα, ενώ στις μειονεκτικές μόλις 8,1 ευρώ το στρέμμα.

Αυτό που αναρωτιούνται οι εν λόγω παραγωγοί που επικοινώνησαν με τον ΑγροΤύπο είναι με ποιά κριτήρια έγινε αυτό φέτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος