FOLLOW US: facebook twitter

Κορυφαίοι καλλιτέχνες τίμησαν τον Πύργο

Ημερομηνία: 04-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Συγκλονιστική συναυλία-αφιέρωμα στην καλλιτεχνική προσφορά του Γιάννη Τζουανόπουλου που διοργάνωσε ο δήμος στην κεντρική πλατεία

Τρεις-τουλάχιστον- γενιές Πυργιωτών «συναντήθηκαν» το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία του Πύργου, στην μεγάλη συναυλία- αφιέρωμα που διοργάνωσε ο δήμος Πύργου, η ΠΕΔ και ο ΔΟΠΠ τιμώντας την  προσφορά του Γιάννη Τζουανόπουλου στον πολιτισμό, εκεί που για τρεις ώρες ακούσαμε τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου τραγουδισμένα από σπουδαίους έλληνες ερμηνευτές.

Ο δήμαρχος Πύργου με τα τρία Πυργιωτόπουλα που μπαίνουν δυναμικά στον καλλιτεχνικό στίβο.  Τον Γιώργο Αδαμόπουλο, την Ελένη Αργυροπούλου και τον Μάριο Αθανασόπουλο.

Εκεί απ’ όπου παρέλασαν οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Μακεδόνας, Λάκης Χαλκιάς, Γιώτα Γιάννα, Μανώλης Καραντίνης, Πασχάλης, Σοφία Βόσσου, Μπέσυ Αργυράκη, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάνα Γαλιατσάτου και δύο «δικά» μας παιδιά, ο Γιώργος Αδαμόπουλος και η Ελένη Αργυροπούλου. Και μια ακόμη έκπληξη, στους Πυργιώτες καλλιτέχνες προστέθηκε και ο Μάριος Αθανασόπουλος που με το μπουζούκι του ερμήνευσε συνθέσεις του Ζαμπέτα και συνόδευσε τον παιδικό του φίλο Γιώργο Αδαμόπουλο. Όλοι τους ερμήνευσαν τα «διαμάντια» που έχει χαρίσει στην ελληνική δισκογραφία ο Γιάννης Τζουανόπουλος στην πολύχρονη και επιτυχημένη καλλιτεχνική του πορεία, μεγάλες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα και άλλων δημιουργών.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε με θερμά λόγια για τον Γιάννη Τζουανόπουλο, καλωσόρισε όλους τους καλλιτέχνες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και το κοινό που έδωσε το δυναμικό του «παρών».

«Οι στίχοι είναι ο λόγος που ένα τραγούδι θα γραφτεί στο μυαλό και την ψυχή μας. Και ο Γιάννης Τζουανόπουλος με τους στίχους του το έχει καταφέρει και τον ευχαριστούμε γι’ αυτή την αστείρευτη πηγή παραγωγής τέχνης που έχει.”

Πολλές οι εκπλήξεις και οι συγκινήσεις

Η συναυλία ξεκίνησε με ένα τραγούδι γεμάτο συμβολισμούς. «Ο δρόμος» ένα τραγούδι σε στίχους του Γιάννη Τζουανόπουλου αφιερωμένο σε όλα τα θύματα του δρόμου καρμανιόλας Πάτρα-Πύργος. Επί τρεις ώρες το κέντρο της πόλης «πλημμύρισε» από αγαπημένα τραγούδια, με το πλήθος να σιγοτραγουδά και να χειροκροτά τους καταξιωμένους ερμηνευτές. Φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Τζουανόπουλος, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου για την τιμή που του έκανε αλλά και όλους τους φίλους του-τραγουδιστές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά του και βρέθηκαν στον Πύργο.

Απών από την συναυλία αλλά πάντα παρών με τα τραγούδια του, ο Μίμης Πλέσσας που δυστυχώς λόγω ανωτέρας βίας δεν κατάφερε να βρίσκεται στην Ηλειακή πρωτεύουσα όπως είχε προγραμματιστεί.

Την συναυλία προλόγισε η ακαδημαϊκός και κόρη του αείμνηστου Κώστα Βίρβου, Μαρία Βίρβου.  Οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη και τραγούδια όπως, «Σαν τα περιπολικά», «Η Ελλάδα φάλτσα ζει», «Φεγγάρι μου», «Το τραγούδι της φωτιάς» και δεκάδες άλλα συνδυάστηκαν αρμονικά με τα επίσης αγαπημένα τραγούδια: «Ποια νύχτα σ’ έκλεψε», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Ο Άμλετ της σελήνης», «Πεθαίνω για σένα», «Μάθημα σολφέζ», κ.α. σε μια μουσική πανδαισία!

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το τραγούδι «Ό,τι αγάπησα» και τους Κώστα Μακεδόνα, Σοφία Βόσσου, Μαρία Σουλτάτου, Γιώργο Αδαμόπουλο και Γιάννη Τζουανόπουλο επί σκηνής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος