FOLLOW US: facebook twitter

Κορυφαία βράβευση Tourism Awards 2023 για «Το Ταξίδι του Αλφειού»

Ημερομηνία: 09-05-2023 | Συντάκτης:

Για το πολυθεματικό πρότζεκτ της Έφης Παναγοπούλου και του Γιώργου Βούκανου

Με τα κορυφαία βραβεία Τουρισμού τα «Tourism Awards 2023» σε μια λαμπρή εκδήλωση στην Αθήνα βραβεύτηκε το πολυθεματικό project «Οι Μυθικές Μελωδίες των Ποταμών» της εταιρείας ANTHOS MCE, για το μουσικό έργο «Το Ταξίδι του Αλφειού» της Έφης Παναγοπούλου, σε μουσική Γιώργου Βούκανου που ήταν και η εναρκτήρια εκδήλωση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς. Μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που πρόβαλλε διεθνώς την περιοχή ως ορόσημο πολιτιστικού Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε στο τουριστικό Λιμάνι του Κατακόλου παρουσία πλήθους κόσμου.

Η κορυφαία αυτή βράβευση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τους δύο δημιουργούς, αφού πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο ξενοδοχείο Hyatt της Αθήνας, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων και κορυφαίων εταιρειών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον Ελληνικό Τουρισμό. Ο θεσμός των Tourism Awards φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια του, έχει διεθνή ακτινοβολία και αναγνώριση και δίνει ιδιαίτερη αίγλη στους βραβευθέντες. Το Ταξίδι του Αλφειού – Οι Μυθικές Μελωδίες των Ποταμών βραβεύτηκαν στην κατηγορία Πολιτιστική Εκδήλωση – Πολιτιστικές Διαδρομές.

Ο Γιώργος Βούκανος και η Έφη Παναγοπούλου ευχαρίστησαν τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Επιτροπής των βραβείων κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, τους συνεργάτες της ANTHOS MCE Μulti Cultural Events και την Co-founder & Public Relations Director της εταιρείας, Μελίνα Ρώμα, καθώς και τους καλλιτέχνες που με το ταλέντο τους πλαισίωσαν την εκδήλωση και ζωντάνεψαν τον μύθο του Αλφειού και της Αρέθουσας. Αξίζει να αναφερθεί ο Λεωνίδας Κακούρης που μετέφερε τους θεατές στα μυθικά μονοπάτια της ιστορίας στο ρόλο του κεντρικού αφηγητή. Μαζί του ξεχώρισαν η πολλά υποσχόμενη ηθοποιός Χρύσα Ρώμα ως αισθαντική Αρέθουσα και ο ηθοποιός Βασίλης Μίχας που καθήλωσε με την αρχαιοελληνική ομορφιά και την ερμηνεία του ως Αλφειός.

Τα ατμοσφαιρικά τραγούδια απέδωσαν μοναδικά ο γνωστός τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος και η ονειρική σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου. Το άρτιο αποτέλεσμα συμπλήρωσε με τους αρχέγονους ήχους το συγκρότημα αρχαιοελληνικών οργάνων Λύραυλος (Όλγα Στέφου, Παναγιώτης Στέφος, Μιχάλης Στέφος). Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, τον διευθυντή των Μουσικών Συνόλων κ. Μιχάλη Δημητρακάκο, καθώς και τον εξαιρετικό σκηνοθέτη της παράστασης Χρήστο Φασόη για την τηλεοπτική μετάδοση του έργου σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την ΕRΤWORLD.

Έναρξη της διαδρομής για το πολυθεματικό Project «Οι Μυθικές Μελωδίες των ποταμών» υπήρξε το βιβλίο της Έφης Παναγοπούλου «Το Ταξίδι του Αλφειού» που εκδόθηκε για να δοθεί αποκλειστικά δωρεάν στα σχολεία του Δήμου Πύργου και πραγματεύεται το διαδεδομένο στην Ιταλία μύθο του Αλφειού και της Αρέθουσας και μεταφράστηκε και στα Ιταλικά από την Κέλλυ Ρογδάκη. Ακολούθησε η παρουσίαση με του βιβλίου παρουσία της ψυχολόγου Μαρίας Ψαρρού που αναφέρθηκε στην προσαρμογή του μύθου στον παιδικό ψυχισμό. Ο Αλφειός έχει ήδη προγραμματίσει το ταξίδι του με στάσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού με πρώτο σταθμό την Ιταλία, ενώ θα συναντηθεί με την ιστορία άλλων ποταμών της Ευρώπης στο πλαίσιο του βραβευμένου πλέον project Πολιτιστικού Τουρισμού που οργανώνει αποκλειστικά το ANTHOS MCE.

Το συγκεκριμένο βραβείο μοιράζονται με τον Γιώργο Βούκανο και την Έφη Παναγοπούλου οι καλλιτέχνες που τους εμπιστεύθηκαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Μια δικαίωση που θα ευαισθητοποιήσει τους θεσμικούς φορείς για μια καλύτερη και πιο ουσιαστική αξιοποίηση του έργου με στόχο την προβολή της Ελληνικής Μυθολογίας σε διεθνές επίπεδο και θα απομακρύνει τις τυχόν κακόβουλες προσπάθειες εκμετάλλευσής του, δημιουργώντας ήδη ένα πετυχημένο μοντέλο Πολιτιστικού Τουρισμού από τους δημιουργούς του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος