FOLLOW US: facebook twitter

Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο το Καρναβάλι της Αμαλιάδας – Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέχρι και τα Κούλουμα

Ημερομηνία: 28-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Οι «Αποκριές στην Αμαλιάδα» έρχονται και φέτος για να χαρίσουν στιγμές κεφιού σε μικρούς και μεγάλους. Το καρναβάλι, για 5η συνεχή χρονιά από την αναβιώσή του το 2015 είναι πλέον θεσμός χαράς και υπόσχεται μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς με ποικιλία εκδηλώσεων.

Από τις 17 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε με την Τελετή Έναρξης έως τις 11 Μαρτίου με τα Κούλουμα στην Κουρούτα, όλη η πόλη συμμετέχει στο ξεφάντωμα ξεχνώντας όλοι μας για λίγο την δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε.

Οι εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους, με αναβίωση εθίμων και σύγχρονους τρόπους διασκέδασης  γίνονται από τον Δήμο Ήλιδας σε συνδιοργάνωση με το κοινωφελές Σωματείο «Πύρρων ο Ηλείος», τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας «Ήλιδα 91,1» και από τον  Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας.

Το φετινό πρόγραμμα κατά την κορύφωση του Καρναβαλιού περιλαμβάνει για το επόμενο δεκαήμερο:

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 7 μ.μ. την Ποδαράτη Παρέλαση που ξεκινάει από το Μουσείο Μπελογιάννη, συνοδεία αποκριάτικης μουσικής. Η παρέλαση θα τερματιστεί στον Πεζόδρομο Όθωνος Αμαλίας.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου:

στις 11 π.μ. ξεκινάει από την πλατεία Ανεμομύλου η καθιερωμένη Μπουλατοδρομία που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση που ξεκινάει στις 3 μ.μ. από τον Ανεμόμυλο και καταλήγει στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου, περνώντας από τις οδούς Αρχαίας Ήλιδας και Ερμού.

Μετά την Παρέλαση θα ακολουθήσει στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Συναυλία με την Ελένη Σπυράτου και τον Ανδρέα Προύντζο που θα μας ταξιδέψουν με πολύ κέφι, ρυθμό και χορό με μουσικές από όλο τον κόσμο.

Στις 7 μ.μ. θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτυ για το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου με πυροτεχνήματα και μουσική από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του «ΗΛΙΔΑ 91,1».

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 5.30 μ.μ. θα γίνει στην Πλατεία Καλίτσα Διαγωνισμός Παραδοσιακής Πίτας (τυρόπιτας και γαλατόπιτας) με μουσική και χορό. Συμμετέχουν μεμονωμένα άτομα και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου:

στις 11 π.μ. Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ με κλόουν, face painting, μουσική, χορό, μπαλόνια, αναψυκτικά και γλυκίσματα στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ της Αμαλιάδας, σε συνδιοργάνωση με συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων του Δ. Ήλιδας.

Στις 3 μ.μ. στην διασταύρωση Πύρρωνος και Οινομάου αναβιώνουν Αποκριάτικα Παραδοσιακά Έθιμα (Διοργάνωση Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Οι Ρίζες»).

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ. γιορτάζουμε τα Κούλουμα στην Πλατεία Κουρούτας με παραδοσιακά σαρακοστιανά, μουσική και χαρά. Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος