FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Κοροβέσης: Στήριξη της παράδοσης και της ιστορίας μας

Ημερομηνία: 31-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Στην εκδήλωση του συλλόγου Καλλιάφεια, «Οι ρόλοι των νερόμυλων στην επανάσταση του 1821» που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Χλεμούτσι του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας κ. Νικόλαος Κοροβέσης.

Με την μουσική συνοδεία της Belcando Academy από την Περγίνε της Ιταλίας και με αναφορά στα ιστορικά στοιχεία της περιοχής   παρουσιάστηκε η  συμβολή των νερόμυλων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την  ανάδειξη της καθημερινής ζωής στους μύλους, που αποτελούσαν το κέντρο πολιτισμού και συναντήσεων των κατοίκων της Ηλείας κατά την Επανάσταση, με κέντρο τον ιστορικό Νερό Μύλο που βρίσκεται στο χωρίο Λάττα του Δήμου Ήλιδας.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης, συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση αυτή, τόνισε την αναγκαιότητα για την ύπαρξη τέτοιων εκδηλώσεων ,ιδιαίτερα στην εποχή μας που πολλά παραδοσιακά στοιχεία ισοπεδώνονται, έτσι ώστε τα παιδιά όλων να μεγαλώσουν με μνήμες και χωρίς διδασκόμενα έτσι τα ήθη και την ιδιαιτερότητα  του τοπικού μας χαρακτήρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και ο ίδιος προσωπικά  θα είναι έμπρακτοι υποστηρικτές τέτοιων ενεργειών που ζωντανεύουν  τις μνήμες  και την ιστορία μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος