FOLLOW US: facebook twitter

Κορωνοϊός: Βαρύ το αποτύπωμα του Αυγούστου

Ημερομηνία: 31-08-2020 | Συντάκτης:

Βαρύ ήταν το αποτύπωμα του Αυγούστου σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς από τις αρχές του μήνα μέχρι και χθες καταγράφηκαν 5.654 κρούσματα. Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο επταήμερο σημειώθηκαν και δύο αρνητικά ρεκόρ σε ό,τι αφορά τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων (284 στις 23 Αυγούστου και 293 στις 26 Αυγούστου).

Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στη χώρα ανέρχεται σε 9.977, ενώ οι νεκροί από τον Covid-19 έφτασαν τους 260.

Οι ειδικοί περιμένουν να ολοκληρωθεί η επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων του Αυγούστου ώστε να φανεί η επίπτωση που αυτή θα έχει στην εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης, ενώ δεν παύουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας όσους επιστρέφοντας από τις διακοπές να θεωρούν εαυτούς ως σιωπηλούς φορείς, να περιορίσουν για χρονικό διάστημα 7-10 ημέρες τις κοινωνικές επαφές και να χρησιμοποιούν μάσκα στις κοντινές επαφές.

Είναι χαρακτηριστική η έκκληση που απηύθυνε κατά την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Γκίκας Μαγιορκίνης: «Κάνουμε έκκληση στους γονείς και στους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα, με σκοπό να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος αποχής από κοινωνικές δραστηριότητες υψηλού κινδύνου και να μειωθεί το επιδημικό φορτίο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επίσης, θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους νέους να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές σε όσο το δυνατόν λιγότερες για τις επόμενες εβδομάδες και να αποφύγουν μέρη με συγχρωτισμό. Ας προσπαθήσουν τον επόμενο καιρό να περνάνε τον χρόνο τους με ένα μικρό αριθμό κοντινών φίλων. Να δημιουργήσουν αυτό που λέμε μια κοινωνική «φουσκάλα» και να χρησιμοποιήσουν μάσκες σε κάθε δραστηριότητα που συμπεριλαμβάνει συγχρωτισμό» επισήμανε.

Ο Αύγουστος των κρουσμάτων: 1621 μόνο την τελευταία εβδομάδα

Ο πιο αρνητικός μήνας σε ό,τι αφορά στην πανδημία είναι για την Ελλάδα ο Αύγουστος, αφού, μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 1.621 νέα κρούσματα. Μάλιστα, η μέρα που σημείωσε τα περισσότερα κρούσματα από τον Μάρτιο έως σήμερα, ήταν η 29η Αυγούστου με 293 περιστατικά.

Αναφορικά με τα τα «σκαμπανεβάσματα» που καταγράφονται στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας δήλωσε πως φαίνεται να υπάρχει «επιπέδωση της καμπύλης του Αυγούστου», ωστόσο σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος