FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους το Σάββατο

Ημερομηνία: 02-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Χωρίς μάσκες θα μπορούν από το Σάββατο να κυκλοφορούν οι πολίτες στους εξωτερικούς χώρους, όπως εισηγήθηκαν οι ειδικοί κατά τη σημερινή συνεδρίαση τους.

Tην ίδια ώρα, οι ειδικοί αποφάσισαν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η πληρότητα να επιστρέψει στο 100%. Η μάσκα ωστόσο παραμένει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός αλλά και από τα άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και από τους ανεμβολίαστους.

H απόφαση πάρθηκε αφού οι ειδικοί επισημαίνουν πως παρουσιάζεται βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, με μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού, των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος