FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός Ελλάδα: 48 νέα κρούσματα, 743 συνολικά – 20 νεκροί

Ημερομηνία: 25-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 48 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας και 743 συνολικά. 20 νεκροί έως τώρα στην Ελλάδα.

Συνολικά νοσηλεύονται 134 άτομα, με 45 να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 68 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως παρατηρείται ανοσμία, δηλαδή έλλειψη της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ σημείωσε πως ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία, καθώς μπορεί να προσβάλει και νέους ανθρώπους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δημοσιοποίησε νεότερα στοιχεία για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία.

«Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. sms διεκπεραιώθηκαν, ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Ο κ. Χαρδαλίας διεμήνυσε ότι όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα 41 ετών, μητέρα 3 παιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή πριν από μερικές μέρες στο σπίτι της, σε απομακρυσμένο οικισμό της Καστοριάς από κορονοϊό.

Η γυναίκα φέρεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, που συνδέεται με το αναπνευστικό, είχε παρουσιάσει συμπτώματα σχετικό με τον ιο και συγκεκριμένα πυρετό.

Η γυναίκα φέρεται να επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη.

Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έως ότου να φθάσει στο σημείο η γυναίκα εξέπνευσε.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ελήφθη και δείγμα, το οποίο σήμερα βγήκε θετικό στον κορονοϊό.

Πηγή: Dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος