FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός ΠΟΥ: Δεν λειτουργεί η καραντίνα, πρέπει να εντοπίζονται τα κρούσματα [vid & pics]

Ημερομηνία: 24-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
O επικεφαλής της διαχείρισης της κρίσης με τον Covid -19, σε συνέντευξη Τύπου

 

Κορονοϊός ΠΟΥ: Η πανδημία δεν μπορεί να ηττηθεί απλά κλειδώνοντας τους ανθρώπους στα σπίτια τους, δηλώνει ο αρμόδιος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κορονοϊός ΠΟΥ: Μιλώντας στο BBC, o Μάικ Ράιαν, τόνισε πως το σκληρό μέτρο της καραντίνας δεν είναι το πιο αποτελεσματικό, αλλά ότι πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υπηρεσίες στη δημόσια υγεία, ώστε τα κρούσματα να εντοπίζονται, να απομονώνονται και να ιχνηλατούνται οι επαφές τους, ώστε να “σπάσει” η αλυσίδα της μετάδοσης. “Αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρώσουμε σε αυτούς που είναι άρρωστοι, αυτούς που έχουν τον ιό. Να τους απομονώσουμε, να βρούμε με ποιους ανθρώπους ήρθαν σε επαφή και να τους βάλουμε σε καραντίνα” δήλωσε στην εκπομπή του Andrew Marr, στο BBC.

“Ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή με τις καραντίνες, είναι ότι αν δεν θέσουμε σε προτεραιότητα ισχυρά μέτρα για την τόνωση της δημόσιας υγείας, όταν αρθούν τα μέτρα περιορισμού, θα επανέλθει ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας” σημείωσε, προειδοποιώντας για ένα νέο κύμα πανδημίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών έχει εφαρμόσει καραντίνες, επιρρίπτοντας στους πολίτες την ευθύνη της μη μετάδοσης, ωστόσο το εξοντωτικό ψυχολογικά μέτρο, φαίνεται ότι δεν είναι το πλέον αποτελεσματικό καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται με σταθερούς ρυθμούς σε όλες τις χώρες, πλην της Κίνας, όπου ο συναγερμός έχει αρθεί προς το παρόν.

Ο Μάικ Ράιαν σε ενημέρωση

Ξεπέρασαν τα 300.000 τα κρούσματα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, περισσότεροι από 305.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ περισσότεροι από 13.000 έχουν πεθάνει. Οι θάνατοι στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των θανάτων στην Κίνα, όπου και καταγράφηκε αρχικά το ξέσπασμα του COVID-19 σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Στη Γερμανία, το ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 στη χώρα αυξήθηκε σήμερα στα 18.610 περιστατικά. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 1.948 περιστατικά, από την προηγούμενη ημέρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο αυξήθηκε στους 55, αυξημένος κατά 9 από τους 46 νεκρούς που είχαν ανακοινωθεί χθες.

Στην Ισπανία, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 1.720 σήμερα από τους 1.326 θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών στη χώρα αυξήθηκε σήμερα στα 28.572 περιστατικά από 24.926 της προηγούμενης καταμέτρησης. Επίσης, παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά 15 ακόμη ημέρες. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησε την απόφαση τις κυβέρνησης στα στελέχη της περιφερειακής διοίκησης μέσω μιας βιντεοκλήσης. Η επιβολή της κατάστασης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύει όλες τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Ρεπορτάζ του BBC μέσα από ιταλικό νοσοκομείο

Πηγή: flash.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος