FOLLOW US: facebook twitter

Κορωνοϊός: Παράταση του κλεισίματος των καταστημάτων ως τις 11 Απρίλη

Ημερομηνία: 29-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την απόφαση για παράταση του κλεισίματος των καταστημάτων έως τις 11 Απριλίου έλαβαν οι αρμόδιοι υπουργοί με τη σχετική ΚΥΑ να δημοσιεύεται στο ΦΕΚ. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την ΚΥΑ της επέκτασης του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας το «λουκέτο» παραμένει για το χρονικό διάστημα από 28/3/2020 έως 11/4/2020 προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και αφορά 64 ειδών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, εστίασης, ειδών ένδυσης  και διαφόρων άλλων υπηρεσιών .

Επίσης κλειστές θα παραμείνουν έως τις ‪11 Απριλίου όλες οι οργανωμένες παραλίες, τα χιονοδρομικά κέντρα και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι εγκαταστάσεις γυμναστικής.

Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων της Χώρας Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν απαγορεύεται, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και την ελάχιστη απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και του μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων. Επίσης δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων απαγορεύεται.

Πηγή: iefimerida.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος