FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: Όσοι πάσχουν από αυτές τις ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο

Ημερομηνία: 20-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ασθενείς με υποκείμενες ασθένειες που προκαλούν δύσπνοια,  ή πνευμονολογικά προβλήματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με μια ανάλυση μελετών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, η δύσπνοια είναι το μοναδικό σύμπτωμα της Covid-19 που συνδέεται ιδιαίτερα με τα σοβαρά κρούσματα και με την ανάγκη εισαγωγής των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) συνιστά τον σοβαρότερο παράγοντα κινδύνου για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19. Ο ΒαγκίςΤζαΐν, του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του UniversityCollege του Λονδίνου, ένας εκ των ερευνητών, τόνισε ότι τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους των υπηρεσιών υγείας και τους γιατρούς ώστε να δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα.

Η νόσος Covid-19 είναι μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που σε σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί δύσπνοια και πνευμονική ανεπάρκεια. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις, τα συχνότερα συμπτώματα είναι ο πυρετός και ο βήχας.

Οι ασθενείς με δύσπνοια ήταν κατά 3,7 φορές πιθανότερο να αναπτύξουν πιο σοβαρά συμπτώματα και 6,6 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ. Όσοι έπασχαν από ΧΑΠ κινδύνευαν κατά 6,4 φορές περισσότερο από τους άλλους να νοσήσουν σοβαρά και 17,8 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος