FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: Όπου φύγει- φύγει  στα… χωριά και στα παραθαλάσσια εξοχικά

Ημερομηνία: 20-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στα… χωριά και στα εξοχικά επέλεξαν να φύγουν αρκετοί πολίτες τις προηγούμενες μέρες από τα αστικά κέντρα της χώρας λόγω των απαγορεύσεων του κορονοϊού.

«Έχουν κλείσει τα πάντα. Παραμένουν ανοιχτά μόνο βενζινάδικα τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι φουλάρουν και πηγαίνουν είτε στα εξοχικά τους είτε στα χωριά τους. Ο κόσμος θέλει να βγει, να κάνει βόλτες με το σκύλο του. Προτιμάει να πάει στα σπίτια του στο χωριό τα οποία έχουν αυλές.

Δεκάδες φωτογραφίες κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο με πολίτες να κάνουν μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα, απολαμβάνοντας τον καλό καιρό και αγνοώντας τις οδηγίες της Πολιτείας.

Το κλείσιμο των καταστημάτων και η αναστολή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων  αναμένεται να αυξήσει το κύμα εξόδου των πολιτών προς τα εξοχικά τους, προκειμένου να αποφύγουν την πολυκοσμία.

Σχολιάζοντας την κίνηση πολλών πολιτών να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για τα χωριά τους προκειμένου να προφυλαχθούν από τον ιό ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ειδικός στις λοιμώξεις, Παύλος Νικολαΐδης είπε ότι αν αυτό έγινε την κατάλληλη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Προφανώς και είναι καλύτερα να είναι κάποιος στο χωριό του όπου είναι πιο αραιοκατοικημένα. Το πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην περίπτωση που ο πολίτης είναι φορέας του κορονοϊού χωρίς να το ξέρει. Στην περίπτωση αυτή μεταφέρει τον ίο σε μια κόμη περιοχή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος