FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: Μέτρα στήριξης ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος

Ημερομηνία: 07-12-2020 | Συντάκτης:

Την άμεση οικονομική στήριξη των δικηγόρων που πλήττονται λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, ζητεί η συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Ειδικότερα, η  Συντονιστική Επιτροπή διεκδικεί, κατά προτεραιότητα:

  1. Την άμεση  έκδοση της ΚΥΑ για την καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ  του ν. 3996/2011, ώστε το χορήγημα αυτό να καταβληθεί στους δικηγόρους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2020.
  2. Την αναστολή των τρεχουσών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μηνός Δεκεμβρίου 2020.
  3. Τον καθορισμό των δικαιούχων του 5ου και 6ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής  με βάση τη μείωση του εισοδήματός τους  μόνο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα, άλλωστε, και  με τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες. Στις περιφερειακές ενότητες, που έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες αυξημένου κινδύνου, δεν θα πρέπει να ισχύει η μείωση του εισοδήματος κατά 20%, όπως ισχύει και για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία.
  4. Την άμεση ειδική οικονομική ενίσχυση των  δικηγόρων γονέων ανηλίκων τέκνων, οι οποίοι, λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και των αναγκών που ανακύπτουν  για την επίβλεψη και τη συμμετοχή των ανηλίκων τέκνων τους στην τηλεεκπαίδευση, έχουν περιορίσει πλήρως ή σε σημαντικό βαθμό την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
  5. Την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για τη μείωση του μισθώματος επαγγελματικής στέγης και για το μήνα Δεκέμβριο 2020.

Κατά τα λοιπά, ισχύει το διεκδικητικό πλαίσιο, όπως έχει τεθεί από την  Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με σχετικές αποφάσεις της.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος