FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: Μειώθηκε κατά 30% η εγκληματικότητα

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με εξαίρεση τις ληστείες στα σπίτια, όπου παρατηρήθηκε μικρή αύξηση το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο (σχεδόν μία την ημέρα), σε άλλους δείκτες εγκληματικότητας το ίδιο συγκρινόμενο χρονικό διάστημα, υπήρξε αισθητή μείωση.

Έτσι ο κορωνοϊός ευθύνεται για μείωση της εγκληματικότητας σε ποσοστό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 25%-30%. Εκτός από τον περιορισμό μετακίνησης πολιτών περιόρισε σημαντικά και την μετακίνηση, ληστών, διαρρηκτών και κάθε λογής κακοποιών.

Σε όλη την επικράτεια, από τις 16 έως τις 29 Μαρτίου 2020, καταγράφηκαν 24 ληστείες σε σπίτια, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 14,29 %, από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Το συγκεκριμένο δεκαπενθήμερο σημειώθηκαν 16 ληστείες του δρόμου, περίπου 70% λιγότερες από το 2019, ενώ οι ληστείες σε μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα εμφανίζουν μείωση… 900%!
Σε ποσοστά που κυμαίνονται από 14% έως 76% είναι μειωμένες οι κλοπές-διαρρήξεις.

Ώστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ανησυχούν πως, όπως ενδεχομένως οι περιορισμένοι πολίτες βγουν μαζικά από τα σπίτια τους μετά την σταδιακή άρση των μέτρων, γίνει το ίδιο με τους πρωταγωνιστές συμμοριών, αυξάνοντας ραγδαία τους εγκληματικούς δείκτες.

Γι αυτό το λόγο έχει ζητηθεί από τους επικεφαλής τμημάτων ασφαλείας και αστυνομικών τμημάτων να καταστρώσουν ειδικά σχέδια αντιμετώπισης μιας τέτοιας έξαρσης, προτείνοντας τρόπους και αριθμό προσωπικού που θα τα υλοποιήσει.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος