FOLLOW US: facebook twitter

Κορωνοϊός και εστιατόρια

Ημερομηνία: 07-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Η λέξη κορωνοϊός είναι στα χείλη όλων μας καθημερινά και μια ανησυχία την έχουμε, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Τι πρέπει να κάνουν όμως τα εστιατόρια ώστε πελάτες και προσωπικό όχι μόνο να είμαστε αλλά και να νιώθουμε περισσότερο ασφαλείς σε αυτά;

Πως λοιπόν βρίσκουν εφαρμογή οι γνωστές σε όλους μας οδηγίες στα εστιατόρια; Τι μπορούν να κάνουν ώστε να προφυλάξουν πελάτες και εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και να δίνουν την αίσθηση της ασφάλειας;

1. Θα πρέπει να εγκαταστήσουν απολυμαντικά χεριών τόσο στην κουζίνα και το πάσο, όσο και στις τουαλέτες τους. Όλο το προσωπικό θα πρέπει να απολυμαίνει τα χέρια του συχνά και γενικά να τηρεί τους κανόνες προσωπικής υγιεινής ευλαβικά.

2. Θα πρέπει να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις.

3. Οποιοσδήποτε εργαζόμενος έχει το παραμικρό σύμπτωμα θα πρέπει να παίρνει άδεια, ακόμη και αν πρόκειται για απλό κρυολόγημα. Κανείς δεν θέλει να αναρωτιέται.

4. Μετρ και σερβιτόροι καλό θα ήταν να αποφεύγουν να υποδέχονται πελάτες με χειραψίες.

5. Να αποφεύγονται στα μενού τα πιάτα to share και όταν υπάρχουν οι σερβιτόροι να προτείνουν να τα μοιράσουν οι ίδιοι.

6. Στα εστιατόρια που το στρίμωγμα συνηθίζεται λόγω χώρου, στιλ ή κοσμοσυρροής, καλό θα ήταν να αραιώσουν λίγο τα καθίσματα μέχρι να περάσει όλη αυτή η κατάσταση.

7. Να λειτουργούν τους εξαερισμούς τους στο φουλ.

Το στοίχημα για όλους μας είναι να είμαστε και να νιώθουμε ασφαλείς χωρίς να αλλάξουμε άρδην τη ζωή μας και χωρίς να πληγεί ιδιαίτερα η οικονομική δραστηριότητα.

Πηγή: fnl-guide.com/gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος