FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: Η Pfizer ετοιμάζει φάρμακο – Βρίσκεται ήδη στη 2η φάση των δοκιμών

Ημερομηνία: 02-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε “με ικανοποίηση” ότι η εταιρεία πέρασε στη δεύτερη φάση μελέτης για φάρμακο που προορίζεται για συμπτωματικούς ενήλικες οι οποίοι θα έχουν νοσήσει με κορονοίό.

 

Στον σχεδιασμό φαρμάκου για τον κορονοϊό προχωρά με γοργούς ρυθμούς η Pfizer, η γνωστή αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει βάλει στόχο, μετά από το εμβόλιο να δημιουργήσει και φάρμακο που θα φρενάρει τη νόσο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, οι κλινικές μελέτες του εν λόγω σκευάσματος βρίσκονται ήδη στη δεύτερη φάση τους, με τον επικεφαλής της εταιρείας να υποστηρίζει πως, μαζί με τον εμβολιασμό, είναι σημαντική και η παραγωγή φαρμάκου για την αντιμετώπιση του ιού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, το φάρμακο προορίζεται για συμπτωματικούς ενήλικες που θα έχουν νοσήσει με κορονοϊό, δεν θα έχουν νοσηλευτεί, ενώ δεν θα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η δεύτερη φάση των δοκιμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 1.140 περίπου ανθρώπων, οι οποίοι θα κάνουν χρήση του εν λόγω σκευάσματος (ή του placebo) κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο τέλος της ανακοίνωσης, αν οι δοκιμές κριθούν επιτυχημένες, το φάρμακο δημιουργεί την προοπτική να προσφέρει μία σημαντική ιατρική απάντηση που δεν έχει μέχρι στιγμής δοθεί, καθώς θα αποτελεί μία πρωτοποριακή θεραπεία, με ένα φάρμακο που θα χορηγείται από το πρώτο κιόλας σύμπτωμα.

“Για να νικήσουμε τον κορονοϊό θα χρειαστούμε πιθανότητα και τα εμβόλια και τις θεραπείες. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχουμε αρχίσει το δεύτερο (από τα τρία) στάδιο της μελέτης φαρμάκου που σχεδιάζεται για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 σε μη νοσηλευόμενους ενήλικες χαμηλού κινδύνου”, έγραψε στο Twitter ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος