FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: Δύο ακόμη θάνατοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Στους 81 οι νεκροί

Ημερομηνία: 07-04-2020 | Συντάκτης:
Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πανδημία

Στους 81 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό καθώς έφυγε από τη ζωή ένας 42χρονος από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και μια 84χρονη που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό» εκτός ΜΕΘ.

Ο άτυχος 42χρονος έχασε την μάχη με τον φονικό το βράδυ της Δευτέρας. Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράςη κηδεία του θα γίνει μάλλον την Τετάρτη. Ο 42χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας,με ανάρτησή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ευχήθηκε καλό κουράγιο στην οικογένειά του.

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά αλλά η μάχη με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε άνιση.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετήσουμε, όπως θα του έπρεπε. Στο τελευταίο του ταξίδι θα μπορέσουν να τον συνοδεύσουν τουλάχιστον οι δικοί του άνθρωποι, καθώς το διάστημα που έπρεπε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έληξε και είναι καλά στην υγεία τους. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του».

Χωρίς υποκείμενο νόσημα η 84χρονη

Η γυναίκα που κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός δεν αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, ούτε και νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ωστόσο, η υγεία της επιδεινώθηκε απότομα και ραγδαία με αποτέλεσμα να πεθάνει. Η 84χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο αναφοράς από την Αγία Ολγα της Νέας Ιωνίας, όπου και νοσηλευόταν.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες 20 νέα κρούσματα κορονοϊού, που στην Ελλάδα αγγίζουν τα 1.755. Το 55% των κρουσμάτων αφορά άνδρες, 361 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, 90 πολίτες παραμένουν διασωληνωμένοι, 19 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Την ίδια ώρα, 9 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Από τους θανάτους που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, 29% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενα νοσήματα ή και ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος