FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα, 387 στο σύνολο – Οι νέες ανακοινώσεις

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
70 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο – 11 είναι διασωληνωμένοι

Συνεχίζονται τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Μόνο μέχρι τη Δευτέρα υπήρχαν 352 κρούσματα με εννέα άτομα να νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τον απολογισμό του τελευταίου 24ωρου έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Οπως ανακοίνωσε, την Τρίτη έχασε ένα ακόμη άτομο τη ζωή του με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 5. Ακόμη, σημειώθηκαν 35 νέα κρούσματα από τον κορονοϊό με τον αριθμό στο σύνολο να είναι 387.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 60 από τα κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 70 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται, με 11 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

«Από την Τετάρτη το πρωί δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα πολίτες που δεν είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα και είναι ξένοι, μπορούν να φύγουν όποτε θέλουν από τη χώρα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορονοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες στα ΚΥΤ. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες.

«Αν πειθαρχήσουμε, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν πειθαρχήσουμε, θα τα καταφέρουμε. Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό και πρέπει να νικήσουμε».

Τέλος ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι αναστέλλεται η λειτουργία τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος