FOLLOW US: facebook twitter

Κοροναϊός: Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και από τους δήμους

Ημερομηνία: 16-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η πρόληψη και η προστασία του πληθυσμού από τον κοροναϊό αναγκάζει τους δήμους να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις και να προχωρήσουν σε επιπρόσθετα μέτρα με στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Ένα από αυτά είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά και η προσαρμογή του ωραρίου των υπηρεσιών σε πιο «έξυπνους» και ευέλικτους ρυθμούς.

Έτσι, η εξυπηρέτηση θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία για να λαμβάνουν οδηγίες και με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων και την παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών. Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Παράλληλα, λόγω της μη λειτουργίας των ταμείων των δήμου αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες καταβολής πληρωμών, από ρυθμίσεις, λογαριασμούς κ.α., που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου και αυτών που θα λήξουν στις 31 Μαρτίου και όλα παρατείνονται έως τις 30 Απριλίου χωρίς προσαυξήσεις.

Προκειμένου να αποφεύγεται η ταυτόχρονη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών στους χώρους του δήμου, αποφασίστηκε να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά σημαντικός αριθμός αιτημάτων και οι δημότες καλούνται να κάνουν χρήση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση τους.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές και οι δηλώσεις τετραγωνικών μέτρων, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, η διεκπεραίωση και αποστολή εγγράφων, ενώ όπου απαιτείται η έκδοση πρωτότυπου πιστοποιητικού, οι υπηρεσίες του δήμου θα δέχονται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και θα στέλνουν στη διεύθυνση του αιτούντος το πρωτότυπο πιστοποιητικό.

Θα εξυπηρετούνται ακόμη ηλεκτρονικά θέματα που αφορούν την υπηρεσία δόμησης, την οικονομική υπηρεσία (δηλώσεις τετραγωνικών αλλά και οι ηλεκτρονικές πληρωμές), το ληξιαρχείο και το δημοτολόγιο, αλλά και την υπηρεσία κοιμητηρίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος