FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος-Πετρούπολη 3-1: Δεν έχει αντίπαλο!

Ημερομηνία: 13-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Α. Γκρουμούσας και οι παίκτες του, έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη το Σάββατο.

Η ομάδα του Ανδρέα Γκρουμούσα είναι ασυναγώνιστη στον 1ο Όμιλο της Α2 Εθνικής κι έκανε το 5 στα 5 το Σάββατο στην Ήλιδα


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Για την 6η αγωνιστική στον 1ο Όμιλο της Α΄ Ζώνης στην Α2 Εθνική, ο Κόροιβος νίκησε και τον Γ.Σ. Πετρούπολης με 3-1 σετ, το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό της Ήλιδας κι έκανε το 5 στα 5 στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +4 από την Ολυμπιάδα που είχε ρεπό. Έτσι, η ομάδα της Αμαλιάδας συνεχίζει ακάθεκτη για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη δυάδα του ομίλου (δεν χάνει την 1η θέση), που ισοδυναμεί με συμμετοχή στα πλέι-οφ. Ο πρώτος εκ των τεσσάρων ομάδων που θα πάρουν μέρος στα πλέι-οφ, θα πάρει το εισιτήριο για την Pre League, την δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του βόλεϊ.

 

Το παιχνίδι

Η ομάδα του Ανδρέα Γκρουμούσα, ο οποίος είχε δίπλα του τον Γιώργο Σωτηρόπουλο και τον γυμναστή Νίκο Καστανά, στο εναρκτήριο παιχνίδι του Β΄ γύρου, παρά τα προβλήματα με την απουσία του τραυματία Δημήτρη Κόζη και το γεγονός ότι ο Διονύσης Λυκούρεσης είχε ενοχλήσεις στη μέση και αγωνίστηκε μόνο στο 1ο σετ και ελάχιστα στο 2ο, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της. Ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με σερβίς του πολύπειρου πασαδόρου, Γιάννη Λιβαθηνού, προηγήθηκε 7-0. Το σετ κύλησε εύκολα με τον Κόροιβο να έχει πλουραλισμό στην επίθεση με Κανά, Παπαθεοδώρου, Φ. Παναγιωτάρα και να είναι δυνατός σε μπλοκ-άμυνα, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 16-8 και να πάρει το σετ με 25-16. Στο 2ο σετ, όμως, η εικόνα δεν ήταν ίδια, με τους Αμαλιαδίτες να χαλαρώνουν στην άμυνα και να έχουν προβλήματα, στην υποδοχή κυρίως, στο τέλος του σετ. Αρχικά, ο Κανάς ήταν εύστοχος στην επίθεση (15-12), ο Φώτης Παναγιωτάρας έκανε τον 19-17 για τον Κόροιβο, αλλά από κει και πέρα, η Πετρούπολη εκμεταλλεύτηκε την χαλαρή άμυνα χαμηλά του Κοροίβου, κυριάρχησε ψηλά στο φιλέ και πήρε το σετ με 25-21.

Στο 3ο σετ, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 5-3, αλλά το jump float σερβίς του Λιβαθηνού, έφερε την ανατροπή (10-7) και από κει και πέρα ο Πατρινός διαγώνιος Βασίλης Κανάς άρχισε να καρφώνει ασυστόλως. Το σκορ πήγε στο 14-8 με καρφί του Αναστασόπουλου σε πρώτο χρόνο και με άσο του Μαδούρα έγινε το 20-12, με τους κεντρικούς του Κοροίβου να μπαίνουν και αυτοί στην… επιθετική εξίσωση. Το σετ πήγε εύκολα στον Κόροιβο με 25-13 κι έγινε το 2-1.

Στο 4ο σετ, ο Κανάς συνέχισε να «πυροβολεί», ανεβάζοντας όλη την ομάδα και ο Κόροιβος προηγήθηκε 6-3 και 11-6. Η Πετρούπολη μείωσε 11-9, ο Γκρουμούσας πήρε τάιμ-άουτ και επέστησε την προσοχή στους παίκτες του και όλα στη συνέχεια κύλησαν… ομαλά. Ο Κανάς με δύο διαδοχικούς πόντους έκανε το 13-9, με κερδισμένο μπλοκ του Μαδούρα έγινε το 16-12 και ο Φώτης Παναγιωτάρας «έγραψε» το 22-16, για να έρθει η επικράτηση με 25-18 και 3-1 σετ.

 

Τα σετ: 25-16, 21-25, 25-13, 25-18.

 

Κόροιβος: Λιβαθηνός, Φ. Παναγιωτάρας, Κανάς, Παπαθεοδώρου, Λυκούρεσης, Μαδούρας, Μιχόπουλος (λ). Αγωνίστηκαν και οι Αναστασόπουλος, Στ. Παναγιωτάρας, Γκρίλλας, Κοσμάς, Παναγιωτόπουλος.

Πετρούπολη: Ρίζας, Χατζηλάκος, Ζαχαρόπουλος, Φράγκος, Γκότσης, Διατσιντος, Καράι (λ). Αγωνίστηκαν και οι Σπηλιωτόπουλος, Μουτσουλας, Χατζηθάνος, Διαμαντόπουλος, Οικονομόπουλος.

Φάση από το παιχνίδι του Σαββάτου, με τον Παπαθεοδώρου να επιχειρεί πλασέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος