FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Μεγάλο παιχνίδι με Ηρακλή

Ημερομηνία: 07-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Σάββατο στις 5μ.μ., στο Κλειστό της Ήλιδας

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Μπαίνουμε στο φινάλε του πρωταθλήματος της Elite League, έχουν απομείνει πέντε αγωνιστικές και ο Κόροιβος, για την 26η αγωνιστική, υποδέχεται το Σάββατο στις 5μ.μ., στην Ήλιδα, τον ιστορικό Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ένα μεγάλο όσο και κομβικό παιχνίδι στη μάχη της ηλειακής ομάδας να παραμείνει στη ζώνη των πλέι-οφ, αλλά και για να κάνει το 1-1 με τον Ηρακλή, στην περίπτωση που συναντηθούν στα πλέι-οφ. Ο Κόροιβος είναι στην 7η θέση (14 νίκες-11 ήττες) σε ισοβαθμία με τον Παπάγου και θέλει να μείνει εκεί για να διεκδικήσει την άνοδο στα πλέι-οφ. Ο Ηρακλής είναι πολύ δυνατός, έχει δύο νίκες περισσότερες (16 νίκες-9 ήττες) και απέχει μόλις μία νίκη από τις τρεις ομάδες που ισοβαθμούν στην κορυφή, Ψυχικό, Τρίτωνα και Μαρούσι. Πρόκειται για ένα κρας τεστ για τον Κόροιβο, που πέρα από το βαθμολογικό όφελος, είναι ένα παιχνίδι από αυτά που γιγαντώνουν την αυτοπεποίθηση της ομάδας ενόψει της συνέχειας.

Ο Ηρακλής έχει εξαιρετικούς παίκτες, ίσως το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας. Έχει πρώτο σκόρερ τον σπουδαίο Αμερικανό φόργουορντ Κέβιον Τέιλορ που έχει μέσο όρο 16.8 πόντους ανά αγώνα, αλλά και 6,5 ριμπάουντ, τον γνώριμό μας από το περσινό πέρασμά του από τον Κόροιβο, Νίκο Παπαρέγκα (έχει μέσο όρο 14.5 πόντους), αλλά και τον κορυφαίο πασέρ της κατηγορίας, Νώντα Παπαντωνίου, που έχει μ.ο. 6 ασίστ ανά παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο «Γηραιός» αντικατέστησε τον Αμερικανό γκαρντ Ταϊρί Γκαθράιτ που είχε μέσο όρο 14.8 πόντους (πήγε στη Ελευθερούπολη), με τον 29χρονο γκαρντ Σεθ Άλεν, που αγωνιζόταν την φετινή σεζόν στη Γερμανία και την Ιένα (ομάδα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας-PRO A), όπου είχε 13 πόντους με 3 ασίστ κατά μέσο όρο. Ο Μιχάλης Λιάπης και ο πολύπειρος Δημήτρης Χαριτόπουλος συμπληρώνουν αυτή την σπουδαία όσο και πολύ ακριβή ομάδα.

Ο νεανικός ως επί το πλείστον, Κόροιβος, στην έδρα του είναι δυνατός και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την ώθηση που παίρνει από τους ένθερμους οπαδούς του. Ένα ματς πρόκληση για τους παίκτες, που θα δώσουν το 100% για την μεγάλη νίκη. Απών θα είναι ο Βένος Μαστόρος που έχει τραυματιστεί στον δεξί καρπό και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Τον αγώνα του Κοροίβου με τον Ηρακλή θα σφυρίξουν τρεις διαιτητές από την Αττική, οι Σκαλτσής, Στρέμπας και Τεφτίκης.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Σάββατο 8/4

Ήλιδας 17.00: Κόροιβος-Ηρακλής (Σκαλτσής-Στρέμπας-Τεφτίκης)
Στ. Καλαϊτζής 17.00: Πανερυθραϊκός-Ερμής Σχηματαρίου (Θεοδωρόπουλος-Καλογερόπουλος Φ.-Μαρτινάκος)
ΝΕΜ BC Αρένα 17.00: Ν.Ε. Μεγαρίδος-Αίας Ευόσμου (Λιότσιος-Κωνσταντινίδου-Κανελλόπουλος)
Υμηττού 17.00: Αμύντας-Χαρ. Τρικούπης (Μαλαμάς-Κατσαπρακάκης-Αγγελής)
Ψυχικού 17.00: Ψυχικό-Φ.Ε.Α. Ν.Φ./Ν.Χ. (Σώμος-Τσαχάκης-Φασόλης)
Αγρινίου 17.00: Αγρίνιο-Παπάγου (Αγραφιώτης Ι.-Κατωτικίδης-Χατζημπαλίδης)
Αλ. Δημόγλου 17.00: Καβάλα-Μαρούσι (Πουρσανίδης Κ.-Κοϊμτζόγλου-Ξέρας)

Κυριακή 9/4

Στρέφη 15.00: Τρίτων-Ελευθερούπολη (Αναστόπουλος-Τσιμπούρης-Ρίζος)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος