FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: «Τελικός» με Πευκοχώρι

Ημερομηνία: 28-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Σάββατο στις 5μ.μ. το κρίσιμο ματς με την ομάδα της Χαλκιδικής

 

Ο Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη υπέστη το περασμένο Σάββατο την τρίτη διαδοχική ήττα του στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και το προσεχές Σάββατο ο αγώνας με την Ευρώπη Πευκοχωρίου, στις 5μ.μ. στο Κλειστό της Ήλιδας, έχει χαρακτήρα τελικού. Περιθώρια για νέα ήττα δεν υπάρχουν γιατί σε περίπτωση που η Καβάλα κερδίσει εντός έδρας τον Χαρ. Τρικούπη, πλέον ο Κόροιβος θα κοιτάζει και προς τα κάτω, την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού! Βέβαια, οι κυανόλευκοι απέχουν παρασάγγας από πλευράς ποιότητας από την ομάδα της Καβάλας, την οποία κέρδισαν στην Αμαλιάδα με 34 πόντους διαφορά και δεν τίθεται, προς το παρόν, θέμα να μπλέξει σε τέτοια σενάρια. Αρκεί βέβαια να… γυρίσει το διακόπτη με την επιστροφή και του πολύτιμου αρχηγού Γιώργου Τσιάκου, να πάρει τις νίκες που χρειάζεται και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την απευθείας παραμονή ή να πάει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Μπορεί και τη διαφορά

Η Ευρώπη Πευκοχωρίου δεν είναι η ομάδα που τρομάζει τον Κόροιβο. Εκτός έδρας έχει μόλις μία νίκη σε εννιά αγώνες και συγκεκριμένα στην Καβάλα με ένα καλάθι διαφορά. Εξάλλου, ακόμα και μέσα στη Ν. Καλλικράτεια ο Κόροιβος είχε… αυτοκτονήσει, καθώς κέρδιζε σε όλο τον αγώνα με διψήφια διαφορά και υπέστη μπλακ άουτ στο τελευταίο εξάλεπτο και το +13 έγινε -7 (77-70). Ως εκ τούτου, αν επιστρέψει ο Λεϊμάνις στα γνωστά στάνταρ απόδοσης και βρεθούν σε καλή μέρα και οι υπόλοιποι παίκτες-κλειδιά Λαμπρόπουλος, Καπώνης, Θεοδωράκος (ο Χείλαρης είναι σταθερή αξία), μαζί με τον Τσιάκο και τον Γραβάνη  που είναι δυνατοί στο ζωγραφιστό, ο Κόροιβος δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει αλλά και να καλύψει τη διαφορά της ήττας του Α΄ γύρου.

Βέβαια, στο κάδρο θα πρέπει να μπει και ο φίλαθλος κόσμος της Αμαλιάδας. Το παιχνίδι είναι «τελικός» και οι παίκτες έχουν ανάγκη μεγάλης στήριξης από τον κόσμο. Συν τοις άλλοις, μια καυτή έδρα θα αποτρέψει και… τρίτους παράγοντες να κάνουν το «παιχνίδι» τους στην Ήλιδα. Και το λέμε αυτό, διότι πολλά περίεργα έχουμε δει φέτος στην Αμαλιάδα από τους «γκρι»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος