FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: Με Εθνικό το Σάββατο-Τα σενάρια για την απευθείας παραμονή

Ημερομηνία: 03-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής βαίνει προς το τέλος της. Το Σάββατο θα διεξαχθεί η προτελευταία αγωνιστική με τον Κόροιβο ΙΕΚ Σμαρνάκη να υποδέχεται στις 5μ.μ. στο Κλειστό της  Ήλιδας , τον ουραγό Εθνικό, που έχει μόλις μία νίκη σε 28 αγώνες! Η ομάδα του Σπύρου Σαμόλη, αναμένεται να πάρει άλλο ένα πολύτιμο ροζ φύλλο, το πέμπτο στα τελευταία έξι παιχνίδια, θα εξασφαλίσει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας και θα περιμένει να ακούσει ευχάριστα νέα από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη. Στην Καβάλα, η ομώνυμη ομάδα παίζει με το Ψυχικό και στο Κλειστό του Αγ. Παύλου Θεσσαλονίκης η Ευρώπη Πευκοχωρίου αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πατρών. Αν Ψυχικό και Απόλλωνας ηττηθούν, ο Κόροιβος με απλή νίκη επί του Ψυχικού στην Αθήνα την τελευταία αγωνιστική, θα παραμείνει στην Α2 Εθνική, χωρίς πλέι-άουτ, καθώς θα αφήσει από κάτω και τους δύο αντιπάλους του στη μάχη της παραμονής.

Άλλο ένα σενάριο που δίνει την απευθείας παραμονή στον Κόροιβο είναι να ηττηθεί ο Απόλλωνας σε ένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του (την τελευταία αγωνιστική παίζει εντός με τον Χαρ. Τρικούπη του Ντίνου Καλαμπάκου)  και να νικήσει η  ηλειακή ομάδα στο Ψυχικό με τουλάχιστον 3 πόντους διαφορά, για να καλυφθεί η διαφορά της ήττας του Α΄ γύρου στην  Ήλιδα (είχε χάσει ο Κόροιβος με δύο πόντους). Σε αυτή την περίπτωση, ο Απόλλωνας μένει μία νίκη πίσω και στην ισοβαθμία με το Ψυχικό, ο Κόροιβος θα υπερέχει.

Κοντολογίς, οι κυανόλευκοι, με δύο στα δύο στο φινάλε του πρωταθλήματος, ελπίζουν στην απευθείας παραμονή, κάτι που φάνταζε αδύνατο πριν την έλευση Σαμόλη. Η ομάδα όμως έχει αναγεννηθεί, παίζει πολύ δυνατή άμυνα, ο Λεϊμάνις έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό, ενώ  ανεβασμένοι επιθετικά είναι ο έμπειρος Γιώργος Θεοδωράκος (12 πόντους με Ηρακλή, 14 με Διαγόρα,  9 με Αμύντα) και ο 23χρονος Γιώργος Γκιουζέλης (9 πόντους με Ερμή Αγιάς και Ιπποκράτη και 20 με Διαγόρα).

 

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο 4/5-Ώρα 4μ.μ.

Ιπποκράτης -Διαγόρας Δρ.

Ώρα 5μ.μ.

Κόροιβος -Εθνικός

Πευκοχώρι -Απόλλων Πάτρας

Καβάλα -Ψυχικό

Ερμής Αγιάς -Καστοριά

Χαρ. Τρικούπης – Γ.Σ. Αμαρουσίου

Ιωνικός Νίκαιας -Καρδίτσα

Ηρακλής -Αμύντας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος