FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Δυνατά για την Basket League – 5ετές πλάνο στήριξης από επενδυτική εταιρία

Ημερομηνία: 12-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

O Κόροιβος κατέθεσε την Παρασκευή στα γραφεία της Ε.Ο.Κ. πλήρη φάκελο για την διεκδίκηση της wild card, για την 14η θέση στη Basket League και αισιοδοξεί πως θα κερδίσει τη θέση έναντι του Ερμή Αγιάς, που θέλει και αυτός να παίξει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Μέχρι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου αναμένεται η απόφαση της πενταμελούς Επιτροπής (δύο από τον ΕΣΑΚΕ, τρεις από την Ε.Ο.Κ.), που θα αποφασίσει ποια από τις δύο ομάδες θα γίνει μέλος της Basket League τη νέα σεζόν. Ο ηλειακός σύλλογος μέσω ανακοίνωσής του, τονίζει πως η υποψηφιότητά του είναι ισχυρή, κάνοντας λόγο για νέα οικονομικά δεδομένα: «Η Κ.Α.Ε. ΚΟΡΟΙΒΟΣ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Επιτροπής Ειδικής Αδειοδότησης, κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, πλήρη φάκελο για την διεκδίκηση της 14ης -κενής – θέσης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας. Ο φάκελος περιέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τα οποία προκύπτει πως η ομάδα μας πληροί όλα τα γενικά και ειδικά οικονομικά στοιχεία βιωσιμότητας τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ. Η προηγούμενη απόλυτα επιτυχημένη τετραετής παρουσία μας στην Α1 καθώς και τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται, καθιστούν την υποψηφιότητά μας ισχυρή».

Το πλάνο του Κοροίβου

Οι δύο ισχυροί άνδρες Κοροίβου και Ερμή Αγιάς, Σάκης Κάτζος και Θεόδωρος Ριζούλης,  μίλησαν το Σάββατο στον Μπάμπη Πλάγο και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, για την υποψηφιότητα της ομάδας τους. Ο Ριζούλης έκανε λόγο για εκπροσώπηση από πλευράς Ερμή Αγιάς μιας πόλης 300.000 κατοίκων, που θέλει να παίξει στη Basket League, διαθέτοντας μεγάλο γήπεδο. Τόνισε πως ο Ερμής έκανε το σχεδιασμό του για την Α2, αλλά αν πάρει τη wild card θα γίνει Κ.Α.Ε. εντός 20 περίπου ημερών και θα αποκτήσει 6 παίκτες για να είναι ανταγωνιστικός στην Α1.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πλάνο του Κοροίβου, το οποίο ανέλυσε ο Σάκης Κάτζος. Ο general manager του Κοροίβου είπε πως ο ηλειακός σύλλογος έχει καταθέσει ένα φάκελο κι ένα πενταετές πλάνο οικονομικής βιωσιμότητας, μέσω επιχειρηματιών από το εξωτερικό που θέλουν να επενδύσουν στην Ηλεία. Η επένδυση έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2024, είναι της τάξης των 200.000.000 ευρώ και αυτοί οι επενδυτές θα βοηθήσουν οικονομικά τον Κόροιβο. Η ηλειακή ομάδα έχει προσκομίσει έγγραφο από τη συγκεκριμένη επενδυτική εταιρία, το οποίο λέει πως θα ενισχύσει τον Κόροιβο οικονομικά. Όπως είπε ο Σάκης Κάτζος, δεν έχει κάνει πρόταση αγοράς της ομάδας, αλλά έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του Κοροίβου και απλά θα έχει στο Δ.Σ. δύο-τρεις ανθρώπους για να έχουν γνώση των ενεργειών της ομάδας. Ο Σάκης Κάτζος τόνισε επίσης πως ο Κόροιβος είναι ακόμα Κ.Α.Ε., γεγονός που δεν θα κωλυσιεργήσει τη συμμετοχή στην Α1 (θα χρειαστεί μόλις μια εβδομάδα για να βγει η εγγυητική), διαθέτει καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις και το Κλειστό της Ήλιδας γεμίζει σε κάθε αγώνα και επιπλέον ότι η ομάδα έχει δώσει εξετάσεις αυτά τα 4 χρόνια της παρουσίας της στην Α1 και τις έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία.

Ο Κόροιβος, λοιπόν, με τα νέα αυτά οικονομικά δεδομένα, θα είναι πολύ ισχυρός τη νέα σεζόν είτε παίξει στην Α2 είτε στην Α1. Όσο για τη wild card, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα την πάρει με βάση αυτό το 5ετές πλάνο οικονομικής βιωσιμότητας, που είναι και το δυνατό χαρτί της ηλειακής ομάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος