FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Αντέστρεψε το κλίμα-Δύο σερί νίκες και προχωράει παιχνίδι με παιχνίδι

Ημερομηνία: 16-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι δηλώσεις του Κ. Δελέγκου για το ξεκίνημα και τους στόχους της ομάδας

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Ο Κόροιβος επικράτησε του Ερμή Σχηματαρίου, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Elite League-Ερρίκος Ντυνάν, έκανε δεύτερη διαδοχική νίκη και μετά από δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχει πλέον 3 νίκες και 3 ήττες ατενίζοντας την συνέχεια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπου πολλές ομάδες είναι σχεδόν της ίδιας δυναμικότητας. Ο προπονητής του Κοροίβου, Κώστας Δελέγκος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη και τόνισε πως ο Κόροιβος κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα μετά το άσχημο ξεκίνημα και προχωρά κοιτάζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Ο Πατρινός τεχνικός είπε μεταξύ άλλων:

Για το ξεκίνημα της σεζόν για τον Κόροιβο: «Δεν θα έλεγα ότι είμαστε αλλοπρόσαλλοι σαν ομάδα, γιατί ακόμα και τις εντός έδρας ήττες τις κάναμε οριακά. Σ’ όλα τα παιχνίδια διεκδικούσαμε τη νίκη, αλλά το μπάσκετ έτσι είναι. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται η δυναμική των ομάδων να κρίνεται πρώτα απ’ όλα απ’ την έδρα τους. Έτσι είμαστε κι εμείς σαν ομάδα, αλλά ο προγραμματισμός μας δεν πήγε όπως περιμέναμε το καλοκαίρι και δεν ήμασταν έτοιμοι στην αρχή της σεζόν να παρουσιάσουμε αυτό που θέλουμε. Ακόμα προσπαθούμε, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Παίξαμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας με δυνατές ομάδες, τον Τρίτωνα και τα Μέγαρα, χάσαμε οριακά, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Νομίζω όμως ότι δείξαμε χαρακτήρα, αφού παρότι ήταν κακές ήττες αυτές για μας, καταφέραμε ν’ αντιστρέψουμε το κλίμα, κερδίσαμε εκτός έδρας στην Ερυθραία και τον Εύοσμο, κρατηθήκαμε και ψυχολογικά κυρίως και προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τα προβλήματα του καλοκαιρινού σχεδιασμού: «Ήταν διάφοροι οι λόγοι που προέκυψε αυτό. Σε γενικές γραμμές είναι οι δυσκολίες που υπάρχουν στην επαρχία να προσελκύσει παίκτες. Αυτό ήταν το βασικό μας πρόβλημα. Δεν είναι τόσο εύκολο η επαρχία να προσελκύσει όποιον παίκτη θέλει και όπως το θέλει. Το φετινό καλοκαίρι αυτό το ζήσαμε σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι τα προηγούμενα 2 χρόνια που είμαι εδώ».

Για τους στόχους του Κοροίβου τη φετινή σεζόν: «Δεν έχουμε οριοθετήσει στόχους. Τα προβλήματα που προέκυψαν το καλοκαίρι δυσκολεύουν το να πούμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε. Περιμένουμε την μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου να ενισχυθούμε με 1-2 παίκτες, γιατί με ρόστερ 9 παικτών είναι πολύ δύσκολο να βγει η χρονιά και αναλόγως το πώς θα ενισχυθούμε και τι παίκτες θα πάρουμε και έχοντας παράλληλα διανύσει το 1/4 προς μισό του πρωταθλήματος, θα μπορούμε πιο εύκολα να πούμε το στόχο της ομάδας. Θέλουμε να κρατηθούμε όσο πιο καλά μπορούμε μέχρι ν’ ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και έκτοτε να δούμε τι μεταγραφές θα κάνουμε».

Για τον Νίκο Καμάρα: «Ο Νίκος δεν είναι χθεσινός ούτε στην κατηγορία, ούτε στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι τον «κυνηγάω» περίπου 2 χρόνια να έρθει στην ομάδα μου. Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, αλλά έτσι όπως είναι η ομάδα δεν στεκόμαστε σε παίκτες. Το ότι ο Νίκος εμφανίζεται πολύ καλός στις αρχές του πρωταθλήματος οφείλεται στη συνολική λειτουργία της ομάδας. Πρωταγωνιστής είναι όλη η ομάδα, έτσι έχει στηθεί η ομάδα κι έτσι θα προχωρήσει από δω και πέρα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος