FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος Αμαλιάδας: Περιμένει τις αποφάσεις για την Α2

Ημερομηνία: 27-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ορθολογικό σενάριο να μην υποβιβαστούν ομάδες τη φετινή σεζόν

 

Πριν λίγες μέρες η Basket League αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, κάτι που πρέπει να επικυρωθεί από την Ε.Ο.Κ. και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να γίνει πράξη. Η Λίγκα προχώρησε σε αυτή την απόφαση,  χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το τι θα γίνει με τον υποβιβασμό ομάδων και ζητά από τον Αυγενάκη να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε η Λίγκα να έχει το δικαίωμα να αλλάξει την προκήρυξη του πρωταθλήματος, για να λάβει απόφαση για τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.  Ο υποβιβασμός δύναται να επηρεάσει τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού και στις υπόλοιπες κατηγορίες, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα τον Κόροιβο στην Α2 Εθνική.

Ο Κόροιβος, ως γνωστόν, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις θέσεις του απευθείας υποβιβασμού, αλλά έχει έναν αγώνα λιγότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, αυτόν με την Ελευθερούπολη εντός έδρας, που αναβλήθηκε στις 7 Μαρτίου. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να επικυρωθεί η βαθμολογία στην Α2 Εθνική ως έχει, εφόσον οι ομάδες δεν έχουν ίδιο αριθμό αγώνων. Η Ε.Ο.Κ., δηλαδή, καλείται να πάρει μια απόφαση που δεν θα διαταράσσει τους κανόνες δικαίου του πρωταθλήματος. Ένα από τα σενάρια που ακούγονται έντονα είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα σε όλες τις κατηγορίες, ένα σενάριο που φαντάζει πιθανό και ορθολογικό, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν η τελική βαθμολογική κατάταξη αν ολοκληρώνονταν τα πρωταθλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος των καλαθοσφαιριστών, ο Π.Σ.Α.Κ. επιθυμεί τη συνέχιση των πρωταθλημάτων ειδικά μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που αυξάνονται τα χρονικά περιθώρια. Θεωρεί πως οι εναπομείνασες αγωνιστικές μπορούν να γίνουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και οι παίκτες είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλά και ο Σύνδεσμος των προπονητών, ο Σ.Ε.Π.Κ., είναι αντίθετος με την απόφαση της Basket League για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και θεωρεί πως δεν είναι ανέφικτο να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν ακόμη και το καλοκαίρι.

Λογικά, μέχρι τα μέσα Απριλίου, αναλόγως και με το πώς θα εξελιχτεί η πανδημία, θα παρθούν οι αποφάσεις για το «τι μέλλει γενέσθαι» και στην Α2 Εθνική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος