FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος Αμαλιάδας: «Στην Α2 και τη νέα σεζόν»

Ημερομηνία: 06-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Η Διοίκηση του συλλόγου προχώρησε σε διευκρινίσεις για την απόφαση μη συμμετοχής στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος

Ο Κόροιβος αποφάσισε να μην συμμετέχει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, για οικονομικούς και όχι μόνο λόγους και αυτό γίνεται χωρίς να υποστεί κυρώσεις καθώς, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία, δεν προβλέπεται υποβιβασμός φέτος στην Α2 αλλά ούτε και αφαίρεση βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα για τις ομάδες που δεν συμμετέχουν στους εναπομείναντες αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου, ο Κόροιβος θα συμμετάσχει στην Α2 και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η Διοίκηση του Κοροίβου εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας διευκρινίζει όλα αυτά, ώστε να γίνει απολύτως κατανοητή η απόφασή της.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. αναφέρει τα εξής:

«Θα θέλαμε να κάνουμε μία απαραίτητη διευκρίνιση διότι ίσως δεν έγινε απολύτως κατανοητό τι σημαίνει η επιλογή της ομάδας μας ώστε να μην συμμετάσχει στο Μίνι Πρωτάθλημα 7 εβδομάδων της Α2.

– Η ομάδα μας δεν αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης, αφού με το νέο φορμάτ η συμμετοχή στο Μίνι Πρωτάθλημα ήταν προαιρετική.

– Η ομάδα μας δεν υποβιβάζεται από την Α2 με την απόφασή της αυτή, τουναντίον παραμένει στην Α2 Εθνική Κατηγορία και για την περίοδο 2021-2022.

– Οι μισθοί παικτών – προπονητών θα καταβληθούν στο ακέραιο για το διάστημα αυτό, σαν να αγωνιζόταν η ομάδα μας κανονικά.

– Η ομάδα μας έκανε μια επιλογή ανάγκης, διότι το κόστος για την “προαιρετική” αυτή συμμετοχή στο Μίνι Πρωτάθλημα των 7 εβδομάδων δίχως στόχο, θα ήταν τεράστιο, και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να διακινδυνεύσουμε την καταβολή των μισθών στους αθλητές και προπονητές μας σε ένα τόσο μικρό διάστημα με μηδενικά έσοδα και την παραμικρή κρατική βοήθεια.

– Τέλος υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της τεράστιας αγωνιστικής απραξίας των αθλητών μας και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, κάτι που έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνο να διακινδυνεύσουμε την υγεία των αθλητών μας.

Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ είναι εδώ και θα είναι εδώ και στην φθινοπωρινή κλήρωση της Α2 Εθνικής Κατηγορίας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος