FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος Αμαλιάδας: Να σπάσει το αήττητο του Χαρ. Τρικούπη!

Ημερομηνία: 12-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το φιλικό Κοροίβου-Χαρ. Τρικούπη, στις 18 Σεπτεμβρίου στην Ήλιδα, όπου είχε επικρατήσει η ηλειακή ομάδα με 73-66.

Ματς πρόκληση για τους «κυανόλευκους» το Σάββατο, κόντρα στους πρωτοπόρους της Α2 Εθνικής

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Κόροιβος δίνει το Σάββατο, στις 5μ.μ., στο Κλειστό της Ήλιδας ένα ματς πρόκληση, για την 11η αγωνιστική της Α2 Εθνικής. Αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο και αήττητο Χαρ. Τρικούπη Μεσολογγίου, που έχει προπονητή τον ιδιαιτέρως αγαπητό στην Αμαλιάδα, Ντίνο Καλαμπάκο.

Ο Χαρ. Τρικούπης έχει κάνει το 10 στα 10, ρεκόρ πολύ μεγάλο, αξιοσέβαστο και συνάμα δύσκολο για τα δεδομένα της Α2 Εθνικής, ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό και με πολλές ανατροπές.

Ο Κόροιβος, λοιπόν, καλείται να σπάσει το αήττητο του Τρικούπη, κάτι που σίγουρα δίνει έξτρα κίνητρο στους παίκτες. Και πέρα από αυτό, ενδεχόμενη νίκη θα φέρει την ομάδα ξανά στο κατώφλι της πρώτης πεντάδας, που είναι και ο στόχος φέτος.

Κλειδί η άμυνα

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί να νικήσει τη δυνατή ομάδα του Καλαμπάκου. Θεωρούμε πως μπορεί υπό κάποιες προϋποθέσεις, βέβαια. Όπως το να τα δώσουν όλα οι παίκτες στην άμυνα, που είναι πρωτίστως θέμα διάθεσης, και η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει δύναμη και πάθος στην άμυνα, αν εξαιρέσουμε τη νίκη στην Καβάλα επί της Ελευθερούπολης, όπου οι κυανόλευκοι δέχτηκαν μόλις 60 πόντους (60-69), αλλά και το εντός με τη Δάφνη Δαφνίου, που είχαν μεν παθητικό 62 πόντους, αλλά υστέρησαν στην επίθεση και ηττήθηκαν 58-62!

Για του λόγου το αληθές, ο Κόροιβος έχει την 5η χειρότερη άμυνα μετά το Παγκράτι, τον Διαγόρα, τον Τρίτωνα και τον Οίακα Ναυπλίου, με παθητικό 77,5 πόντους ανά αγώνα. Επιθετικά, οι κυανόλευκοι σκοράρουν κατά μέσο όρο σχεδόν 74 πόντους.

Ο Χαρ. Τρικούπης έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (μετά τον Διαγόρα), με μέσο όρο σχεδόν 85 πόντους ανά αγώνα και μόλις την 7η καλύτερη άμυνα με παθητικό 75 πόντους. Αν λοιπόν ο Κόροιβος κρατήσει τον Τρικούπη κάτω από τους 73-75 πόντους έχει τύχη…

Στην εξίσωση ο κόσμος

Σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, καταλυτικό ρόλο μπορεί να παίξει η παρουσία του κόσμου. Μια καυτή έδρα μπορεί εύκολα να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα και η ώθηση που θα πάρουν οι παίκτες του Κοροίβου από τον κόσμο, μπορεί να τους οδηγήσει σε μια μεγάλη νίκη. Οι φίλαθλοι λοιπόν πρέπει να μπουν και αυτοί στην… εξίσωση ενός τόσο δύσκολου αγώνα. Να έρθουν μαζικά στο γήπεδο, να χειροκροτήσουν μεν τον Καλαμπάκο για την προσφορά του στην ομάδα, αλλά ταυτόχρονα με τις ιαχές τους να σπρώξουν τον Κόροιβο στη νίκη.

Επιστρέφει ο Ματαλών

Στα αγωνιστικά, όπως όλα δείχνουν το τεχνικό τιμ Κώστας Κεραμιδάς-Δημήτρης Φωτόπουλος, θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες το Σάββατο. Ο Μάριος Ματαλών που δεν αγωνίστηκε στο Αιγάλεω λόγω τραυματισμού, είναι πλέον απολύτως καλά, θα πάρει θέση στην αρχική πεντάδα και θα ηγηθεί των προσπαθειών της ομάδας ως ο βασικός της πλέι-μέικερ.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/12-Ώρα 5μ.μ.

Κόροιβος – Χαρ. Τρικούπης

Παγκράτι – Απόλλων Πάτρας

Αγρίνιο- Διαγόρας Δρυοπιδέων

Καρδίτσα – Ολυμπιακός Β΄

Ψυχικό – Αμύντας

Ανατόλια – Ελευθερούπολη

Δάφνη Δαφνίου – Οίαξ Ναυπλίου

Τρίτων – Φίλιππος Βέροιας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος