FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος Αμαλιάδας: Μεγάλο παιχνίδι το Σάββατο

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αντίπαλος των «κυανόλευκων» η δυνατή Ελευθερούπολη

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Κόροιβος δίνει το Σάββατο άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι στο Κλειστό της Ήλιδας και πάλι κόντρα σε μια ομάδα από τις δυνατές της Α2 Εθνικής. Αντιμετωπίζει την 5η της βαθμολογίας, Ελευθερούπολη, που δίνει τη δική της μάχη για να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα και να παίξει στα πλέι-οφ για την άνοδο στη Basket League. H Ελευθερούπολη μπορεί να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το πρωτάθλημα, αλλά από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά είναι σε πολύ καλή κατάσταση με 7 νίκες και μόλις 2 ήττες, τις τελευταίες 9 αγωνιστικές. Η ομάδα του Νομού Καβάλας σε αυτό το διάστημα έχει ηττηθεί μόνο από τον Χαρ. Τρικούπη στο Μεσολόγγι στον πόντο (83-82) και από τον Απόλλωνα στην Πάτρα (71-64) το περασμένο Σάββατο.

Από την άλλη, ο Κόροιβος έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα, τον οποίο κέρδισε σχετικά εύκολα, παίζοντας πολύ δυνατή άμυνα για 35 λεπτά (η διαφορά είχε φτάσει και τους 21 πόντους στο 28΄). Κόντρα στο Ψυχικό στην Αθήνα, όμως, δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του, έπαιξε ρόλο και η κούραση από το ματς και στον Απόλλωνα που έγινε τρεις μέρες πριν και στο β΄ μέρος ξέμεινε από δυνάμεις  και  γνώρισε την ήττα. Μια ήττα που τον διατήρησε στη ζώνη των πλέι-άουτ σε ισοβαθμία με Τρίτωνα και Φίλιππο, τους οποίους έχει κερδίσει στην Ήλιδα κι ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού.

Ποντάρει στην έδρα

Ο Κόροιβος έχει αφήσει πίσω του το παιχνίδι με το Ψυχικό και έχει επικεντρωθεί στον αγώνα του Σαββάτου με την Ελευθερούπολη, την οποία είχε κερδίσει στην Καβάλα στον α΄ γύρο με προπονητή το Νίκο Καραγιάννη (σκορ 60-69). Οι «κυανόλευκοι» ποντάρουν πολλά στην έδρα τους στη μάχη της παραμονής και στόχος σε κάθε παιχνίδι στην Ήλιδα είναι η νίκη για να αναπνεύσουν βαθμολογικά και να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.

Για να γίνει πράξη βέβαια αυτό, θα πρέπει ο φίλαθλος κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών. Μια «καυτή» έδρα δίνει ώθηση στους παίκτες και κάνει δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων και το Κλειστό της Ήλιδας θα πρέπει να μετατραπεί σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι σε… απόρθητο κάστρο.

Μία απουσία

Στα αγωνιστικά, δεν υπάρχουν νέα προβλήματα και μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Μάριου Ματαλών, ο οποίος από την Τρίτη βρίσκεται στην Αμαλιάδα και ξεκίνησε τρέξιμο. Ο έμπειρος πλέι-μέικερ, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στον αστράγαλο, αναμένεται να είναι απόλυτα έτοιμος σε δύο εβδομάδες περίπου και ο τεχνικός Κώστας Παπαδόπουλος θα έχει στα χέρια του άλλη μια λύση για την περιφέρεια.

 

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο 7/3-Ώρα 5μ.μ.

Κόροιβος -Ελευθερούπολη

Ανατόλια -Χαρ. Τρικούπης

Καρδίτσα -Φίλιππος

Αγρίνιο -Οίαξ Ναυπλίου

Διαγόρας Δρ.-Αμύντας

Ολυμπιακός -Απόλλων Πάτρας

Παγκράτι -Τρίτων

Ψυχικό -Δάφνη Δαφνίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος