FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος Αμαλιάδας: Εν αναμονή νέων αποφάσεων

Ημερομηνία: 20-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Προβληματισμός για τη μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Η ομάδα μπάσκετ του Κοροίβου έχει να προπονηθεί από την Τετάρτη 4 Μαρτίου και σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου  Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν μπορεί να προπονηθεί, ούτε αυτός ούτε οι υπόλοιπες ομάδες σε όλα τα αθλήματα, μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Ο προπονητής Κώστας Παπαδόπουλος και οι Έλληνες παίκτες βρίσκονται στους τόπους καταγωγής τους από τις 9 Μαρτίου, όταν πάρθηκε η απόφαση περί αναστολής λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Όσο για τους ξένους, τον Σαραλίγια και τον Μάινς, έφυγαν για τις χώρες τους την περασμένη Τρίτη και θα επιστρέψουν όταν (και αν) αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η Διοίκηση του συλλόγου, όπως έχουμε γράψει, είχε ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όταν η απαγόρευση ήταν για Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο, να ανοίξει το Κλειστό της Ήλιδας, ώστε να προπονηθεί και να μη μείνει άλλο πίσω σε φυσική κατάσταση, καθώς αυτή χρειάζεται σχεδόν το διπλάσιο χρόνο για να αναπληρωθεί. Ωστόσο, εφόσον αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα, δεν ήταν δυνατό να εισακουστεί το αίτημα του Κοροίβου και μάλιστα αποφασίστηκε στις 13 Μαρτίου από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, η παύση των προπονήσεων σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Ούτε ατομικές προπονήσεις…

Η μη διεξαγωγή προπονήσεων, όπως είναι φυσικό, προβληματίζει έντονα τη Διοίκηση του ηλειακού συλλόγου και τον προπονητή Κώστα Παπαδόπουλο. Βέβαια, όλοι στο σύλλογο τονίζουν πως προέχει η υγεία, αλλά η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας δεν είναι δυνατόν να τους κάνει να εφησυχάζουν. Τουναντίον προβληματίζονται και ανησυχούν για τα δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα καθώς η αποχή από τις προπονήσεις είναι μεγαλύτερη στον Κόροιβο εν συγκρίσει με άλλες ομάδες, λόγω της πρώτης χρονικά απόφασης για αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο. Δεν έχουν όμως παρά να περιμένουν τις αποφάσεις της Πολιτείας, αποφάσεις που πρέπει να είναι εναρμονισμένες με τις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν ούτε ατομικές προπονήσεις σε γυμναστήρια ή ανοιχτά γήπεδα, λόγω της απόφασης αναστολής λειτουργίας τους και καθένας ό,τι μπορεί να κάνει μπορεί να το κάνει μόνο στο σπίτι του! Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο η φυσική κατάσταση.

Οριστική διακοπή σε έξι χώρες

Εντωμεταξύ, την απόφαση να διακοπεί οριστικά η τρέχουσα σεζόν στην δεύτερη και τρίτη κατηγορία μπάσκετ της χώρας, πήραν την Τρίτη οι γερμανικές αρχές. Έτσι η 2. Bundesliga Pro A και Pro B κατεβάζουν ρολά για φέτος, ενώ η τρέχουσα βαθμολογία θα είναι και η τελική.

Εξάλλου, εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα Ουκρανία, Σλοβακία, Σουηδία και Λιθουανία, έχουν αποφασίσει την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων τους στη μεγάλη μάλιστα κατηγορία, ενώ η ίδια απόφαση πάρθηκε την Τετάρτη και από την Ομοσπονδία της Τσεχίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος