FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος Αμαλιάδας: «Αχίλλειος πτέρνα» η άμυνα

Ημερομηνία: 05-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι κυανόλευκοι δέχονται κατά μέσο όρο σχεδόν 80 πόντους ανά αγώνα

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Κόροιβος υπέστη δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, από το Ψυχικό εντός έδρας αυτή τη φορά (πρώτη ήττα στην Ήλιδα) και πλέον έχει αρνητικό πρόσημο, δύο νίκες και τρεις ήττες, μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

Η απουσία του Μάριου Ματαλών ήταν σαφώς κομβική το Σάββατο καθώς μιλάμε για τον βασικό πλέι-μέικερ της ομάδας, που φτιάχνει όλο το παιχνίδι της ομάδας, δίνει το ρυθμό κι επιπλέον σκοράρει πολύ. Εντούτοις, οι κυανόλευκοι έχουν ως «αχίλλειο πτέρνα» την άμυνα καθώς σε πέντε αγώνες μέχρι στιγμής δέχονται κατά μέσο όρο σχεδόν 80 πόντους ανά ματς (79,2 πόντους για την ακρίβεια). Ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος για μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και οι παίκτες θα πρέπει να βγάζουν περισσότερη ενέργεια στην άμυνα, προκειμένου να έρχονται οι νίκες. Η άμυνα είναι περισσότερο θέμα διάθεσης παρά τακτικής και αν οι παίκτες του Κοροίβου βελτιωθούν σε αυτό το κομμάτι, είναι σίγουρο πως θα γίνουν ακόμα περισσότερο ανταγωνιστικοί και δυνατοί, αφού στην επίθεση έχουν πλουραλισμό και καλούς αριθμούς (με εξαίρεση τις πολλές χαμένες βολές). Η ηλειακή ομάδα σκοράρει κατά μέσο όρο 78 πόντους, που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός.

Στην Καβάλα το Σάββατο

Πλέον, η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη έχει μπροστά της το παιχνίδι με την Ελευθερούπολη στο νομό Καβάλας. Μια νεοφώτιστη ομάδα που σε τρεις αγώνες που έχει δώσει (εκκρεμούν οι αγώνες με Οίαξ Ναυπλίου εντός και Αμύντα εκτός), έχει μία νίκη και δύο ήττες. Μόλις, το περασμένο Σάββατο πέτυχε την πρώτη της νίκη (εντός έδρας) και μάλιστα επί του πρωτοπόρου Απόλλωνα Πατρών με 20 πόντους διαφορά (77-57)! Κάτι που σημαίνει πως η Ελευθερούπολη έχει δυναμική στην έδρα της και το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Άλλωστε, στην πρεμιέρα είχε βάλει δύσκολα στην έδρα της στον Χαρ. Τρικούπη Μεσολογγίου, γνωρίζοντας την ήττα με 4 πόντους διαφορά (87-91).

Στο σαββατιάτικο ματς ίσως προλάβει να είναι παρών ο Μάριος Ματαλών, που λόγω διαστρέμματος δεν αγωνίστηκε κόντρα στο Ψυχικό και αν γίνει αυτό η ομάδα θα παραταχθεί με όλα της τα όπλα. Η προετοιμασία ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος