FOLLOW US: facebook twitter

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου: Φλουρί το… στεγαστικό!

Ημερομηνία: 14-01-2019 | Συντάκτης:

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, το απόγευμα του Σαββάτου, πήρε πολιτικό χαρακτήρα, καθώς τέθηκε από πολλές πλευρές το θέμα της μεταστέγασης της υπηρεσίας σε νέο χώρο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό και τις ευχαριστίες του διοικητή Γιάννη Καραμαλίκη προς όλους τους φορείς για τη συνεργασία που υπήρξε έως τώρα, αλλά και στο προσωπικό για τις προσπάθειες που κατέβαλε υπό δύσκολες συνθήκες.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός που μίλησε με θέρμη για το έργο των πυροσβεστών και είπε για ακόμα μαι φορά πως θα στηρίξει με οικονομική βοήθεια την υπηρεσία είτε για την αγορά ελαστικών είτε για την αγορά καυσίμων.

Στη συνέχεια η τοποθέτηση των αιρετών, εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής συνολικά στο νομό. Οι βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Μάκης Μπαλαούρας, Γιάννης Κουτσούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, μίλησαν για το έργο, για τους αξιωματικούς και το προσωπικό. Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Γιάννης Πετρούτσος και ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Παπαηλίου. Ο κ. Μπαλαούρας ήταν αυτός που άνοιξε το θέμα της μεταστέγασης της υπηρεσίας το απαξιωμένο κτίριο του ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ, στην είσοδο του Πύργου. Την αναγκαιότητα δηλαδή να βρεθεί πλέον η Π.Υ. Πύργου στο δικό της χώρο, που παράλληλα θα σημάνει την αξιοποίηση και την προστασία του συγκεκριμένου πολυσυζητημένου κτιρίου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε επί του θέματος και ο κ. Λιατσής, αφήνοντας αιχμές για το κτίριο του ΑΣΟ αλλά και γενικότερα για την περιουσία του πρώην σταφιδικού οργανισμού στον Πύργου, που δεν πέρασε στην κυριότητα του δήμου αλλά της πρώην νομαρχίας και νυν περιφερειακής ενότητας και δεν αξιοποιήθηκε. Τόνισε δε πως με την παρουσία της Πυροσβεστικής στο χώρο θα υπάρχει και η ασφάλισή του από τα κρούσματα λεηλασίας.Ο Μητροπολίτης Ηλείας παρενέβη στο θέμα λέγοντας πως πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να λυθεί το θέμα, αφού αποτελεί πολιτική απόφαση.

Τότε παρενέβη από μικροφώνου ο κ. Γεωργιόπουλος που εξήγησε πως η Π.Ε. Ηλείας και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας δεν ήταν ποτέ αρνητικοί για την αξιοποίηση του κτιρίου. Τόνισε πως προχωρά και σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί έστω και με καθυστέρηση η εργολαβία που ξεκίνησε για την επισκευή του κτιρίου για τη στέγαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. “Αν βρεθεί χώρος στο διοικητήριο για να στεγαστεί η υπηρεσία της Πρωτοβάθμιας – καθώς κάποιοι έχουν απλωθεί πολύ νομίζοντας πως έχουν “αυτοκρατορικό” χαρακτήρα, τότε δεν έχουμε αντίρρηση, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες παραχώρησης, έστω και με κάποιο συμβολικό αντίτιμο για την ενοικίαση της εγκατάστασης, να μεταστεγαστεί η Π.Υ. Πύργου στο Σωσίπολις” είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησε για την προσφορά τους την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Ιωνικό χωριό που εκπροσώπησε ο Γιώργος Ναστούλης. Ακόμα τιμήθηκαν για την συνεργασία τους με την υπηρεσία τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος