FOLLOW US: facebook twitter

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Καλίδονα με πολλές ευχές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σάρενα»

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με την ανταλλαγή ευχών για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, με ελπίδες και προσδοκίες για καλύτερες μέρες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ, το απόγευμα του Σαββάτου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του σε γιορτινή ατμόσφαιρα με γλέντι και χορό, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Μετά την ευλογία της Πίτας  από τον Παπά-Σπύρο, η Πρόεδρος καλωσόρισε τον κόσμο με τις καλύτερες ευχές και κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Ν. Χαραλαμπόπουλο και τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλεξανδρόπουλο σε μια συμβολική κίνηση, να κόψουν μαζί την πρωτοχρονιάτικη πίτα αφού όπως είπε η κ Φιλιώ Νιάρχου « Μια και ευρίσκεστε απόψε εδώ στην Καλίδονα, σας θέλουμε δίπλα μας, γιατί ο Πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους, και ο τόπος μας, μας έχει ανάγκη όλους.» Στη συνέχεια τόνισε ότι ο Σύλλογος χρειάζεται ηθική και υλική υποστήριξη για να συνεχίσει τις προσπάθειές του για τον Πολιτισμό και ζήτησε να αφήσουν στην άκρη τις μικροκακίες που κατά καιρούς δημιουργούνται για να πάει ο τόπος μπροστά.

«Με την εμπειρία των 19 χρόνων , το προσωπικό μου μήνυμα είναι τούτο. Η πολιτεία θα πρέπει να βλέπει τους συλλόγους ως συνεργάτες και όχι ως ανταγωνιστές. Μέσω των Συλλόγων, και με την στήριξη όλων μας θα μπορούμε να προβάλουμε τον πολιτισμό μας, τη λαογραφία μας, την παράδοσή μας. Αν θέλουμε όλοι μαζί μπορούμε πολλά να πετύχουμε γιατί στους πολλούς ανάθεμα δεν χωράει…Μόνο έτσι θα αντιμετωπίζουμε τις τυχόν δυσκολίες που θα συναντούμε στο δρόμο μας».

Κλείνοντας τις γιορταστικές μας εκδηλώσεις, ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευτυχία για τον νέο χρόνο και η βραδιά έκλεισε με γλέντι και χορό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος