FOLLOW US: facebook twitter

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομάδας Θεάτρου “ΠΡΟΣΚΗΝΙO”

Ημερομηνία: 25-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

proskinio-pita-saixpir1

Εντατικές πρόβες για το έργο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ»

Με τις καλύτερες ευχές για υγεία, δημιουργία και… καλή επιτυχία, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, τα μέλη της Ομάδας Θεάτρου «Προσκήνιο», το απόγευμα της Κυριακής σε μια παύση από τις καθιερωμένες πρόβες τους, όπου γίνονται στον χώρο των live, του Rex+.

proskinio-pita-saixpir2

Το φλουρί κέρδισε το νέο μέλος της ομάδας,  Άκης Λαγκαδιανός…

Η ομάδα αποτελείται από τους :  Νίκο Λαϊνόπουλο, Πατρίτσια Κάββουρα, Ασπασία Αργυροπούλου,  Διονύση Ζάγκλη, Μαρία Μαντά, Άκη Λαγκαδινό, Παύλο Γκόρδη, Χρήστο Γεωργιάδη, Γιώργο Σπυρόπουλο, Φανή Ζάγκλη, Πέγκυ Δρεμπέλα, Ελένη Αργυροπούλου και Μιχάλη Αλεξάνδρου.

Η ομάδα, μετά τη διετή αποχή της, βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας της φετινής τους παράστασης, που θα ανέβει στο σανίδι, στις 18 Μαρτίου, με το έργο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν και οι πρόβες προχωρούν εντατικά και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για παράσταση- έκπληξη που θα μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.

Στην κινηματογραφική της εκδοχή η ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» είχε τιμηθεί με 7 Όσκαρ και 2 Χρυσές Σφαίρες, μια έξυπνη σεναριακά ταινία, με υπαρκτά πρόσωπα αλλά μυθοπλαστικές καταστάσεις, που αν και η δράση της διεξάγεται το 1590 προτείνει έναν σύγχρονο προβληματισμό πάνω στη σχέση θεάματος/ζωής, τη λογοκρισία, το μηχανισμό της show business, το φεμινιστικό κίνημα.

Η Ομάδα Θεάτρου «Προσκήνιο» είναι η πρώτη στην Ελλάδα που ανεβάζει θεατρικά αυτήν την παράσταση χάρις στον Αλέξανδρο Κοέν που έχει αναλάβει την μετάφραση και την σκηνοθεσία του έργου στην θεατρική του εκδοχή.

proskinio-pita-saixpir3

Λίγα λόγια για το έργο

Ο  Σαίξπηρ  βρίσκει τη μούσα του, που θα τον εμπνεύσει να γράψει το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, στο πρόσωπο μιας αριστοκράτισσας, της όμορφης Βαϊόλα ντε Λέσεπς  αγνοώντας ότι συμμετέχει στο θίασό του μεταμφιεσμένη σε άνδρα, καθώς εκείνη την εποχή ήταν απαγορευμένο για τις γυναίκες να ασκούν το επάγγελμα του ηθοποιού..Γι’ αυτό ντύνεται σαν άνδρας και παίρνει το όνομα Τόμας Κεντ. Περνάει από ακρόαση και αποδεικνύεται ιδανική για ένα ρόλο στο επόμενο έργο του Σαίξπηρ. Ο Σαίξπηρ σύντομα θα καταλάβει τη μεταμφίεσή της και θα ξεκινήσει μαζί της μια ερωτική σχέση, η οποία ξέρουν ότι δεν θα έχει ευτυχισμένο τέλος καθώς αυτός είναι ήδη παντρεμένος και αυτή πρόκειται να παντρευτεί το Λόρδο Γουέσεξ. Καθώς η παράσταση ετοιμάζεται, η αγάπη των Ουίλιαμ και Βαϊόλα μεταφέρεται στις σελίδες του αριστουργήματος Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Διανομή

Νίκος Λαϊνόπουλος – Γουίλλιαμ Σαίξπηρ,
Πατρίτσια Κάββουρα – Λαίδη Βιόλα ντε Λεσσέψ,
Ασπασία Αργυροπούλου – Παραμάνα,
Διονύσης Ζάγκλης – Κρίστοφερ Μάρλοου,
Μαρία Μαντά – Φέννυμαν και Βασίλισσα,
Άκης Λαγκαδινός – Ένσλοου,
Παύλος Γκόρδης – Νεντ Άλλεϋν,
Χρήστος Γεωργιάδης – Λόρδος Γουέσσεξ,
Γιώργος Σπυρόπουλος – Μπάρμπεητζ,
Φανή Ζάγκλη – Κουίκλι,
Πέγκυ Δρεμπέλα – Λαίδη Άννα ντε Λεσσέψ,
Ελένη Αργυροπούλου – Ακόλουθος και Βαρκάρης,
Μιχάλης Αλεξάνδρου – Ηθοποιός του Θιάσου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος