FOLLOW US: facebook twitter

Κοπή πίτας με οικονομικό απολογισμό: Αναπτυξιακός μοχλός για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Ημερομηνία: 17-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διαδραματίζει ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο στον σχεδιασμό που χαράσσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την υλοποίηση έργων και υποδομών υψηλής απόδοσης, ικανών να εξασφαλίσουν αναπτυξιακή προοπτική, ευημερία και εξωστρέφεια». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος του ΠΤΑ Απόστολος Κατσιφάρας περιέγραψε την αποστολή και το πολύτιμο έργο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου ο  συνοπτικός απολογισμός του 2018 και οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2019 κυριάρχησαν κατά την χθεσινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ταμείου.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Χρήστο Τζομάκα, οι κατανομές που το 2017 ανήλθαν σε 45 εκατ. ευρώ, αυξήθηκαν σε πάνω από 62 εκατ. ευρώ το 2018. Την ίδια χρονιά έγιναν πληρωμές που ξεπέρασαν τα 32 εκατ. ευρώ, χρήματα που διοχετεύτηκαν στην τοπική οικονομία.

Ο ρόλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας είναι κομβικός. Λειτουργεί ως φορέας διαχείρισης των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς επίσης χρηματοδοτήσεων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος