FOLLOW US: facebook twitter

Κοπή πίτας Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας: Ένταξη σε δύο νέα πιλοτικά προγράμματα

Ημερομηνία: 04-02-2019 | Συντάκτης:

Με σημαντικές και ευχάριστες ανακοινώσεις για τους δικηγόρους της Ηλείας στην αφετηρία της νέας χρονιάς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας έκοψε παραδοσιακά την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στα γραφεία του Συλλόγου του το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία πολλών μελών του με τις οικογένειές τους, δικαστών και συμβολαιογράφων σε κλίμα αισιοδοξίας και χαράς. Την πίτα των δικηγόρων ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας – συνεπικουρούμενους από τον π. Ηλία Παπαγγελή και τον π. Κων/νο Παπαδημητρίου- του οποίου η παρουσία στην ετήσια εκδήλωση των δικηγόρων έχει γίνει όπως είπε και ο πρόεδρος θεσμός, επισφραγίζοντας την ιδιαίτερη σχέση και συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας με την Μητρόπολη. Ο κ.κ. Γερμανός αφού τόνισε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και για τους νομικούς όπως για όλον τον κόσμο,  τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη, απόλυτη υγεία με τις οικογένειές τους και καθαρό μυαλό να υπερασπίζονται το δίκαιο των ανθρώπων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, τονίζοντας ότι τους τιμά κάθε χρόνο η παρουσία του στην πίτα τους και τα λόγια του βοηθούν τα μέλη του Συλλόγου να πορεύονται στην νέα χρονιά με δύναμη και αισιοδοξία. Ευχαρίστησε ακόμα και όλους τους συναδέλφους του, δικαστικούς και εκπροσώπους φορέων που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος τόνισε ότι το 2019 θα είναι και αυτή μια χρονιά προκλήσεων, όπου πρόκειται να συμβούν βασικές αλλαγές με κυριότερη εκ των οποίων την αναδιάταξη του καταστατικού χάρτη της χώρας, με την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση. Μια διαδικασία στην οποία οι νομικοί οφείλουν  και πρέπει να έχουμε λόγο και άποψη και θα το κάνουν συντεταγμένα και μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται τόσο στο πλαίσιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας όσο και στο πλαίσιο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας θα συμμετέχει με παρεμβάσεις του στο μεγάλο Δικηγορικό Συνέδριο που συγκαλείται μετά από 20 χρόνια και το οποίο καθορίζει τον τρόπο άσκησης της δικηγορίας και τις εξελίξεις στον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης και θα έχει άποψη σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως στο φλέγον θέμα των σχέσεων δικαστών και δικηγόρων.

Δύο σημαντικά επιτεύγματα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

Σε δύο σημαντικά επιτεύγματα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα και που θα συνδράμουν στο έργο των δικηγόρων, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος Δ. Δημητρουλόπουλος.

Το πρώτο είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογο Ηλείας είναι ένας εκ των πέντε της χώρας, που εντάχθηκε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενης απασχόλησης ασκουμένων και στη συνέχεια νέων δικηγόρων.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική βοήθεια που προβλέπεται στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος όπου οι νέοι δικηγόροι που βρίσκονται στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται σε υπηρεσίες του Δημοσίου,  να ασφαλίζονται και να αμείβονται με αξιοπρεπή αμοιβή για το χρονικό διάστημα της άσκησής τους και αυτό θα επεκταθεί σύντομα και για τους νέους δικηγόρους που έχουν ένα μικρό χρονικό διάστημα δικηγορίας.»

Το δεύτερο είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας και για την ακρίβεια το Πρωτοδικείο Ηλείας,  είναι μεταξύ των 20 Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που εντάσσεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα αποκατάστασης δικαστικών Μεγάρων που προβλέπει αρκετά καινοτόμα πράγματα μεταξύ των οποίων ακόμα και λειτουργία Παιδικού σταθμού στους χώρους των δικαστικών μεγάρων για τα παιδιά των δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών υπαλλήλων.

Και η προσφορά του Μητροπολίτη

Στο σημείο μάλιστα αυτό, ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε ότι η Μητρόπολη θα δώσει οικόπεδο στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας για να φτιάξουν αυτόν τον παιδικό σταθμό ενώ πήρε θέση και για την Αναθεώρηση του Συντάγματος τονίζοντας ότι αυτό για να συμβεί θα πρέπει οι Έλληνες όλοι και οι πολιτικοί να είναι να σε ηρεμία «γιατί όταν όλοι είναι αναστατωμένοι δεν είναι ο καιρός για να κάνουμε αλλαγές σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.»  Σχολιάζοντας από την πλευρά του την προσφορά του Μητροπολίτη Ηλείας, ο κ. Δημητρουλόπουλος τον ευχαρίστησε γι αυτό και τόνισε ότι έχουν ήδη το προηγούμενο της προσφοράς της Μητρόπολης επί του ακινήτου αυτού και αυτή είναι μια συνέχεια αυτής της σχέσης Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και Μητρόπολης και βεβαίως θα είναι μια παραχώρηση εν προκειμένω προς το Ελληνικό δημόσιο γιατί αυτό θα λειτουργήσει σε κάθε Πρωτοδικειακό χώρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος