FOLLOW US: facebook twitter

Κόντρα για το τεχνικό πρόγραμμα

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:

-Απορρίφθηκε η τροποποίησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του 2023.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κολοκατίνης, ανέφερε στην εισήγησή του ότι λόγω απουσίας οριστικών  μελετών για την υλοποίηση του έργου με της Ανάπλασης πεζοδρομιών και φωτισμού οδού Λουτρών Κυλλήνης, προτείνει την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος ως εξής:

  • Κατασκευή γηπέδου καλτσέτο Λυγιάς  61.470 ευρώ
  • Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ  Λυγιάς 62.200 ευρώ
  • Ασφαλτοστρώσεις ΔΕ Βαρθολομιού 74.400 ευρώ
  • Τεχνικά έργα ΔΕ Βαρθολομιού 74.400 ευρώ
  • Διαμόρφωση όχθης Πηνειού κοιν. Λευκοχωρίου 35.000 ευρώ
  •  

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Σάκης Γεωργόπουλος,  κατέθεσε έγγραφο στα πρακτικά το οποίο ανέφερε ότι καταψηφίζει την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος  έτους 2023 και προτιμά να μείνει έτσι όπως είναι το πρόγραμμα.

«Άλλωστε έχετε ήδη αργήσει, γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός που ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2023. Πολλές φορές λέγατε ότι πρέπει να φτιαχτεί η λουτρών Κυλλήνης. Στο ότι είναι της Περιφέρειας όπως λέτε, είναι λανθασμένο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια και στο φωτισμό. Σας αναφέρω 1) Ανάπλαση Βρανά, 2) Ανάπλαση Καβασίλων και 3) Ανάπλαση Αγίου Νικολάου Τραγανού. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία απλή σύμφωνη γνώμη. Σημειώνω δε, ότι η ευθύνη της Περιφέρειας είναι ο δρόμος, το κομμάτι που αναφερόμαστε είναι εντός του Σχεδίου Πόλης με ό,τι συνεπάγεται αυτό.  

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαφρέδας Νικόλαος, Βασιλόπουλος Δημήτριος και Βασιλείου Σπυρίδων και Γεωργόπουλος Νίκος υπερψήφισαν την πρόταση του Αντιδημάρχου  

Οι κ.κ. Χριστακόπουλος Παναγιώτης, Τσερεμέ Αρετή, Ανδριοπούλου Φωτεινή Διονυσία, Κοντούλη Χρυσοβαλάντω Ειρήνη, Λαγανόπουλος Δημήτριος, Κατσαλάς Φώτιος, Θανόπουλος Παναγιώτης, Δήμου Δημήτριος, Γεωργιόπουλος Γεώργιος, Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης, Βύτανος Δημήτριος και Καλαρίτης Μιχαήλ καταψήφισαν, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Αλέξης Τσαουσάκης ψήφισε «παρών».

Εντέλει το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος