FOLLOW US: facebook twitter

Κόντρα για το Παρά Θίν’ Αλός

Ημερομηνία: 07-02-2023 | Συντάκτης:

Ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ δημάρχου και ανεξάρτητου δημοτ. συμβούλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε με αφορμή τη δικαστική απόφαση που ανοίγει τον δρόνο για την επαναλειουργία του τουριστικού καταστήματος «Παρά Θίν’Αλός» στη Ζαχάρω, με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Παναγόπουλο.

Ο δήμαρχος του καταλόγισε άγνοια της πραγματικότητας και των δικαστικών αποφάσεων που εμπόδιζαν τη λειτουργία του καταστήματος, σημειώνοντας ότι αν η ΕΤΑΔ δρομολογούσε διαγωνισμό, θα διέπραττε ποινικό αδίκημα. Παράλληλα, ανέφερε πως ο δήμος Ζαχάρως ήταν από την πρώτη στιγμή –και παραμένει ως σήμερα- αρωγός και συνεργάτης σε κάθε απόφαση της ΕΤΑΔ για τη νόμιμη λειτουργία του Παρά Θίν’Αλός και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη δικαστική απόφαση δικαιώνει πλήρως τις θέσεις της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος αφήνει αιχμές για τη συμβολή του κ. Παναγόπουλουτόσο στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του Παρά Θίν’Αλός, όσο και στις πρωτοβουλίες του δήμου σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, επισημαίνοντας ότι άλλα πρόσωπα όπως η βουλευτής Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο πρόεδρος των εν Αθήναις Ζαχαραίων κ. Β. Φουρλής και το σύνολο των δημοτών στηρίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες. «Για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα που οδήγησαν τα τελευταία χρόνια το Δήμο Ζαχάρως στο κλείσιμο του “Παρά θιναλός”, στην υπανάπτυξη του τόπου και στην εγκατάλειψη ο κ. Π. Παναγόπουλος δεν έχει πει τίποτα», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγόπουλος αμφισβήτησε τη συνεργασία του δημάρχου με την ΕΤΑΔ, καταλογίζοντάς του διαρκή και επιζήμια αντιπαράθεση μαζί της, που καθυστέρησε τις διαδικασίες. Παράλληλα, σημειώνει πως ο δήμαρχος σκόπιμα αποφεύγει να αναφερθεί σε έγγραφο που δεν προσκομίστηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως τον Ιούλιο του 2020 και προσθέτει πως οι θέσεις του δήμου Ζαχάρως δεν συμπίπτουν με της ΕΤΑΔ όπως αυτές κατατέθηκαν στο Εφετείο Πατρών.

Ο κ. Παναγόπουλος αμφισβητεί και τη συμβολή του δημάρχου στο ξεμπλοκάρισμα του Παρά Θίν’Αλός και αναφέρει πως η κ Αυγερινοπουλου γνωρίζει τη δική του συμμετοχή, σχολιάζοντας ότι «οι συναντήσεις οφείλουν να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο … οι παρεμβάσεις κρίνονται από το έμπρακτο αποτέλεσμά τους».

«Σε αυτό το πνεύμα, προκαλώ-προσκαλώ τον κ. Δήμαρχο να φέρει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που πιστοποιούν την ενεργή και αποτελεσματική εμπλοκή του στην υπόθεση του Παρά θιν’ αλός. Αλλά πού να τα βρει; Την ώρα που εμείς δίναμε έμπρακτα τη μάχη για την επαναλειτουργία του Παρά θίν’ αλός, ο ίδιος φυγομαχούσε και περιοριζόταν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ με τη λογική του Ούτε καρφί στο Παρά θιν’ αλός’ (!) και μόνιμη επωδό του την κατάργηση του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο», καταλήγει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος