FOLLOW US: facebook twitter

Κωνσταντίνος Μητρόπουλους: «Κίνδυνος να χαθεί το έργο ανάπλασης των υποδομών στη Λίμνη Καϊάφα»

Ημερομηνία: 05-12-2022 | Συντάκτης:

Παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΠΔΕ) σχετικά με το χαμηλό ποσοστό απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020

«Καμπανάκι» για το έργο εκσυγχρονισμού των υποδομών στη Λίμνη Καϊάφα «χτυπά» με επερώτησή του ο Ηλείος περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι καταγράφεται πολύ χαμηλό ποσοστό απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη του 2023.

Ο κ. Μητρόπουλος επισημαίνει στην επερώτησή του ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ 2014-2020, ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της Λίμνης Καϊάφα, με προϋπολογισμό 2,97 εκατ. ευρώ, καταγράφει ποσοστό απορρόφησης μόλις στο 14%.

Παράλληλα, αναφέρει πως σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις φαίνεται ότι έχει προκύψει εμπλοκή με την ανάδοχο εταιρεία και την αναθέτουσα αρχή, την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία έχει οδηγήσει σε διακοπή των εργασιών χωρίς να διαφαίνεται άμεση προοπτική επανέναρξης. Ωστόσο, το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2023, άρα τα περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά.

Όπως υπογραμμίζει, η ένταξη του συγκεκριμένου έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα τερμάτισε την αδράνεια και την αδιαφορία δεκαετιών, η οποία, όμως, τώρα κινδυνεύει να ναυαγήσει και να στερήσει από τη νότια Ηλεία μια παρέμβαση που θα έδινε αναπτυξιακή ώθηση και θα βελτίωνε περιβαλλοντικά και αισθητικά μια περιοχή που παραμένει ρημαγμένη και υποβαθμισμένη.

 «Η αναβάθμιση των υποδομών του Καϊάφα είναι έργο που τερματίζει την πολύχρονη αδιαφορία σε μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς αλλά δυστυχώς αναξιοποίητη. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, διότι ο Καϊάφας είναι το κόσμημα της  Ζαχάρως και γενικότερα της νότιας Ηλείας. Αν το έργο δεν ολοκληρωθεί, θα καθηλωθεί αναπτυξιακά η περιοχή, αφού θα επηρεάσει την επισκεψιμότητά της», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος