FOLLOW US: facebook twitter

Κομβόι από τον Πύργο για το Βουπράσιο: Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες το πρωί στον σταθμό του ΟΣΕ

Ημερομηνία: 27-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Προπορεύτηκε το βαν στο οποίο είχαν επιβιβαστεί τα ΑμεΑ με τα αναπηρικά τους αμαξίδια

Από τον σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο, έγινε χθες το πρωί η αναχώρηση των λεωφορείων με δωρεάν μετακίνηση των πολιτών που ήθελαν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βουπράσιο για την Πατρών- Πύργου και που ήταν χορηγία του ΚΤΕΛ Ηλείας. Στον σταθμό επιβίβασης του ΟΣΕ λίγο πριν τις 10 το πρωί άρχισε να συγκεντρώνεται πολύς κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δήμου Πύργου και σιγά- σιγά επικράτησε το αδιαχώρητο αφού υπολογίζεται ότι πάνω από 300 άτομα περίμεναν στην ουρά για να φύγουν με τα λεωφορεία. Ωστόσο υπήρξε πραγματική τάξη, χωρίς σπρωξίματα και διαμαρτυρίες, αφού συνεργάτες του δημάρχου Πύργου έβαζαν τον κόσμο στα λεωφορεία, ενώ άνδρες της Τροχαίας είχαν αναλάβει την κίνηση των οχημάτων και πεζών στην οδό Υψηλάντου, μαζί με τον αντιδήμαρχο Πύργου και υπεύθυνο για την δημοτική αστυνομία. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Πύργου- Ολυμπίας – Ζαχάρως  Χρήστος Γαρύφαλλος μαζί με το πανό του Συλλόγου που επιβιβάστηκε μαζί με το προσωπικό του δήμου στο ένα από τα λεωφορεία για να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αφού το δημαρχείο του Πύργου ήταν κλειστό καθώς οι υπάλληλοι συμμετείχαν στην Πανηλειακή απεργία. Ένα από τα λίγα σωματεία που συμμετείχε στην Πανηλειακή απεργία μαζί με το Σύλλογο Δασκάλων Πύργου αφού οι δάσκαλοι εργάστηκαν ως τις 10.30 το πρωί και εν συνεχεία οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και δεν έγιναν μαθήματα, ενώ στην απεργία συμμετείχαν και πολλοί καθηγητές που επίσης έφυγαν από τα σχολεία τους -αφού συμμετείχε και η ΕΛΜΕ Ηλείας- για να πάνε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στο σταθμό αναχώρησης έφτασαν πιο νωρίς από όλους, μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά αναπήρων Ν. Ηλείας και του Νομαρχιακού Συλλόγου Ήλις που επιβιβάστηκαν στο ειδικό βανάκι μαζί με τα αναπηρικά τους αμαξίδια και έφυγαν πρώτοι, μόλις ολοκληρώθηκε η επιβίβασή τους για το Βουράσιο.

Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηριο αθηνα διοδια

Στην συνέχεια άρχισε η επιβίβαση του κόσμου στα λεωφορεία- σύμφωνα με πληροφορίες αυτά ήταν εφτά στον αριθμό κι αν υπήρχε ανάγκη θα έρχονταν κι άλλα- και το πρώτο έφυγε στις 10.30 το πρωί. Ωστόσο  ένα- ένα που γέμιζε αναχωρούσε και όλα μαζί  στην συνέχεια παρατάχθηκαν από το γήπεδο ως του Σκλαβενίτη και ξεκίνησαν κομβόι για το Βουπράσιο, για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου προπορεύονταν το βαν με τα ΑμεΑ. Το κομβόι των λεωφορείων ακολούθησαν οχήματα του δήμου, ΤΑΧΙ που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία και ΙΧ αυτοκίνητα και ο Πύργος με τον τρόπο αυτό έδωσε ένα δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στην διαμαρτυρία.

Τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά αναπήρων Ν. Ηλείας και του Ν.Σ Ήλις επιβιβάστηκαν στο ειδικό βανάκι μαζί με τα αναπηρικά τους αμαξίδια με προορισμό του Βουπράσιο
Με πρόχειρους υπολογισμούς πάνω από 300-350 άτομα συγκεντρώθηκαν στον σταθμό επιβίβασης του ΟΣΕ για να φύγουν για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Η Τροχαία Πύργου συντόνιζε στην οδό Υψηλάντου το κυκολοφιακό
Ανάμεσα στο πλήθος διακρίναμε και τον πρώην υφ. Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη που περίμενε τη σειρά του για να επιβιβαστεί στα λεωφορεία.
Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Πύργου- Ολυμπίας – Ζαχάρως  Χρήστος Γαρύφαλλος μαζί με το πανό του Συλλόγου επιβιβάζεται μαζί με το προσωπικό του δήμου στο ένα από τα λεωφορεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος