FOLLOW US: facebook twitter

Κολοκύθι: Βούλιαξε η τιμή παραγωγού στα 30 λεπτά λόγω μείωσης ζήτησης

Ημερομηνία: 21-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Πολλοί οι παραγωγοί υπαίθριου και θερμοκηπιακού κολοκυθιού στην Ηλεία

Δύσκολη διαμορφώνεται η κατάσταση στην εγχώρια αγορά στο κολοκύθι, αφoύ λόγω συνθηκών υπάρχει όπως και σε πολλά άλλα προϊόντα πρόβλημα διάθεσης.

Tις ημέρες του lockdown λόγω του κορωνοϊού υπήρξε μια μεγάλη πτώση τιμών παραγωγού, συντέλεσε σε αυτό και το ότι δεν λειτουργούσαν οι λαϊκές αγορές αγροτικών προϊόντων, ενώ ελπίδα των παραγωγών τωρα είναι όταν ανοίξουν τα κέντρα εστίασης να αποκατασταθεί η ζήτηση ώστε να επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η τιμή παραγωγού. Οι τιμές στη λιανική (σούπερ μάρκετ, μανάβικα, λαϊκές) παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες που είχαμε πέρσι, ενώ την ίδια στιγμή οι τιμές παραγωγού κατά μέσο όρο έχουν μειωθεί κατά περίπου 30%.Με την καραντίνα και κατά τις ημέρες του Πάσχα η τιμή έπεσε σε χαμηλά επίπεδα, περίπου στα 30 λεπτά το κιλό.

Καλύτερη τιμή ωστόσο έχουν οι παραγωγοί που διαθέτουν απευθείας το προϊόν τους στις λαϊκές αγορές. Όπως μας είπε χθες μιλώντας στην Πρωινή ο παραγωγός Θέμης Γκάμαρης απο τα Χανάκια η τιμή πώλησης του κολοκυθιού που ο ίδιος παράγει, στην λαϊκή αγορά Πύργου όπου διαθέτει πάγκο, είναι 50 λεπτά, σχετικά ικανοποιητική για την εποχή και για τα δεδομένα. ‘Σίγουρα όμως όποιος παραγωγός το διαθέτει στο χονδρικό εμπόριο ,η τιμή είναι πολύ μικρότερη, 20-30 λεπτά το κιλό. Και οι δικές μας τιμές στην λαϊκή όμως θεωρούνται εξαιρετικά χαμηλές, στο λιανικό εμπόριο έξω φτάνει και το 1 ευρώ το κιλό,όπως σε όλα μας τα προϊόντα πορτοκάλια, λεμόνια κλπ”.

Πηγή: agrotypos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος