FOLLOW US: facebook twitter

«Κόλλησε» το πρόγραμμα voucher 200 ευρώ για αγορά τάμπλετ

Ημερομηνία: 18-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Για Μάρτιο οδεύει η πρεμιέρα του προγράμματος διάθεσης voucher ύψους 200 ευρώ για αγορά υπολογιστών, ταμπλετ ή λαπτοπ. Το πρόγραμμα θα αφορά 560.000 παιδιά, εφήβους και νέους και για το οποίο, αν και έχουν ανακοινωθεί τα κριτήρια εδώ και αρκετές εβδομάδες, παρουσιάζει αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές.

Ήταν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα που έγιναν οι πρώτες προαναγγελίες για την έναρξη του προγράμματος που θα επιδοτεί με 200 ευρώ μέσω voucher την αγορά λαπτοπ, ταμπλετ και υπολογιστών, με τους ωφελουμένους να ελπίζουν ότι αυτή η ενέργεια θα καλύψει κάποιες ελλείψεις που παρουσιάζονται κατά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και οι οποίες καλύπτονται μέχρι στιγμής, όσον αφορά τα σχολεία, με τη διάθεση δανεικού εξοπλισμού από τις σχολικές μονάδες στις οικογένειες που δεν διαθέτουν υπολογιστή ή λάπτοπ.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει προϋπολογισμό 112 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίζει voucher αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού tablet, laptop, desktop.

Η υλοποίηση του προγράμματος voucher έχει κολλήσει σε μια σειρά διαδικασιών τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να λύσει, ώστε να «ξεκλειδώσουν» τα χρήματα.

Αν και, όπως όλα δείχνουν, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν παρατηρηθεί, η έναρξη του προγράμματος δεν θα «προλάβει» να καλύψει τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας, η πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας αποτελεί μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας στον στρατηγικό σχεδιασμό του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και προσβλέπει στη χρήση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος