FOLLOW US: facebook twitter

«Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στη διαδικασία που αποστερεί το δικαίωμα διαλόγου»: Κοινή δήλωση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δ.Σ Πύργου

Ημερομηνία: 16-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

ΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΣ:

  1. Τον κ. Δήμαρχο Πύργου
  2. Τον κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύργου

——————————————————————————————————-

Καλούμαστε σε ‘’δια περιφοράς’’ συνεδρίαση του Δ.Σ στις 15-12-2020.

Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στη διαδικασία αυτή που αποστερεί το δικαίωμα διαλόγου, απαραίτητο στοιχείο για τη λήψη ορθών αποφάσεων προς το συμφέρον του Δήμου Πύργου. Ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων και των δημοτικών παρατάξεων δεν μπορεί να εξαντλείται σε ένα απλό ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη λήψη των αποφάσεων, πολύ περισσότερο όταν τα θέματα χρήζουν εκτενούς συζήτησης.

Αντ’ αυτής της διαδικασίας, είναι απαραίτητο πλέον οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να πραγματοποιούνται ‘’δια τηλεδιάσκεψης», έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μέσω της συζήτησης και της κατάθεσης διαφορετικών απόψεων η καλύτερη δυνατή απόφαση. Εξάλλου, αυτή ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 15-04-2020. Είναι καθήκον όλων μας και κυρίως της δημοτικής αρχής να διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων του ανώτερου οργάνου του Δήμου.

Προτείνουμε, μάλιστα, η συνεδρίαση του Δ.Σ. να παρακολουθείται και από εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Σε σχέση με το 1ο θέμα προ ημερήσιας διάταξης που αφορά την λήψη απόφασης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και την μισθοδοσία σχολικών τροχονόμων, λόγω του πράγματι κατεπείγοντος και της τυπικότητας της διαδικασίας λήψης απόφασης, παρακαλούμε να το εισάγετε προς συζήτηση σε αυριανή ΄΄δια περιφοράς΄΄ συνεδρίαση με την διαδικασία του κατεπείγοντος ως μοναδικό θέμα προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουμε θετικά επ’ αυτού.

Σε σχέση με το 2ο θέμα προ ημερήσιας διάταξης που αφορά την λήψη μέτρων ενίσχυσης των ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου, σας θυμίζουμε την αντιφατική στάση την οποία είχατε τηρήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση, όπου ενώ αρχικά είχατε εισηγηθεί τη μη μείωση των δημοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων, εν τέλει συρθήκατε πίσω από την ομόφωνη θέση σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και αυτό το θέμα επιβάλλεται να συζητηθεί σε αμέσως προσεχή συνεδρίαση με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα θέματα ελάφρυνσης και ανακούφισης των ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου μας.

Πύργος, 15 Δεκεμβρίου 2020

Για τις δημοτικές παρατάξεις

  • ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ                                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ
  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ                                             ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ
  • ΠΥΡΓΟΣ  ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ                    ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
  • ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΡΓΟΥ            ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ
  • ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟ   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος