FOLLOW US: facebook twitter

Κοινές δράσεις Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών και ΕΛΓΑ

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συντάκτης:

Κοινές δράσεις που στόχο έχουν την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον αγροτικό κόσμο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμφωνήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Βασίλειο Έξαρχο και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα.

Σε ό,τι αφορά την συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών συζητήθηκε πρόταση για επαγγελματική εκπαίδευση αγροτών στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις με την στήριξη και του Εδαφολογικού Εργαστηρίου που λειτουργεί στην Αμαλιάδα. Το ενδιαφέρον στην συζήτηση ωστόσο στράφηκε κυρίως στις ειδήσεις που μετέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού» στην Δυτική Ελλάδα τις οποίες προσδιόρισε ότι θα καταβληθούν στους πληγέντες στα τέλη Ιανουαρίου 2021.

Ο κ Βασιλόπουλος μετά στο τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Διεκδικούμε για τους αγρότες μας, τους παραγωγούς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλύτερες συνθήκες για συνεχίσουν να καλλιεργούν και να δραστηριοποιούνται στον τόπο τους. Ευχαρίστησα τόσο τον κ Έξαρχο όσο και τον κ Δούκα για την συνεργασία που είχαμε για τα αγροτικά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας. Ο πρωτογενής τομέας με τη νέα ΚΑΠ αλλάζει και θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για τις εξελίξεις που θα βρούμε μπροστά μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος