FOLLOW US: facebook twitter

“Κόκκινη” περιοχή χαρακτήρισε ο Σύψας το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 05-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Ο ιός επελαύνει στην Ηλεία όπου ο ΕΟΔΥ κατέγραψε χθες 14 νέα κρούσματα-  Σήμερα  η ημέρα της κρίσης των επιδημιολόγων για το νομό

Επελαύνει ο κορονοΙός στην Ηλεία, καθώς καθημερινά αυξάνουν τα κρούσματα με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει χθες επισήμως 14 νέα κρούσματα, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για το ότι η Ηλεία θα γινει “κόκκινη” στον επιδημιολογικό χάρτη με αυξημένα μέτρα προστασίας.  Αύριο είναι λοιπόν για το νομό μας η… ημέρα της κρίσης από τους επιδημιολόγους. Εν τω μετξαύ, τον  κώδωνα του κινδύνου και για τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, κρούει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νικόλαος Σύψας, όπου μετά την αυξανόμενη εμφάνιση κρουσμάτων στο δήμο, την χαρακτήρισε χθες «κόκκινη» περιοχή.

Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας σχετικά με το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown ώστε να συγκρατήσουμε την επέλαση του ιού, “στη φάση που είμαστε σήμερα είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί αυτή η ισορροπία γιατί στην ουσία ο ιός επελαύνει. Είδα τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας στη Βουλή, ο κεντρικός τομέας της Αθήνας πρακτικά είναι σε εκθετική φάση, πρέπει να ληφθούν άμεσα και ακαριαία μέτρα. Η Θεσσαλονίκη φλερτάρει με το “κόκκινο” ξαφνικά. Πόλεις όπως είναι η Πάτρα, το Λασίθι, η Χαλκίδα, η Ανδραβίδα μπήκαν στο “κόκκινο”. Βλέπω επέλαση του ιού, δεν είναι ώρα να ανοίγουμε”.

Βεβαίως τον τελευταίο λόγο έχει η επιτροπή των επιστημόνων που συνεχίζει να εξετάζει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και επεξεργάζεται διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την αυστηροποίηση των μέτρων, ωστόσο μέχρι στιγμής λέγεται ότι υπάρχει διάσταση των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα. Σήμερα πάντως αναμένονται ανακοινώσεις, οπότε όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Εννοείται ότι και στην Ηλεία υπάρχει αγωνία για το πώς θα εεξελιχθεί η επιδημιολογική κατάσταση στον Κάμπο  και το ερώτημα βεβαίως είναι αν η αύξηση των κρουσμάτων  που παρουσιάστηκε από τις αρχές της εβδομάδας, μπορεί όντως να εντάξει όλη την Ηλεία στις «κόκκινες» περιοχές με την ανάλογη λήψη μέτρων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος