FOLLOW US: facebook twitter

Κοινωνικοί λειτουργοί σε 4 σχολεία της Ηλείας – Καθορίστηκαν με ΦΕΚ οι  σχολικές μονάδες  στις οποίες θα τοποθετηθούν

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:

Καθορίστηκαν με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη οι 47 σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας όπου θα ασκούν καθήκοντα 47 μέλη ΕΕΠ του κλάδου ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών στα πλαίσια του Προγράμματος “Ενίσχυση και ενσωμάτωση μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα (2018-2022) – Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) στα Σχολεία. ”

Σύμφωνα με το ΦΕΚ «Καθορισμός σχολικών μονάδων τοποθέτησης Κοινωνικών Λειτουργών κλάδου ΠΕ30», στην Ηλεία έχουν επιλεγεί τέσσερα συνολικά σχολεία όπου θα τοποθετηθούν Κοινωνικοί λειτουργοί.  Το 2ο Δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, το 4ο Δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, το 3ο Δημοτικό σχολείο Πύργου και το Δημοτικό σχολείο της Τ.Κ Κέντρου στο δήμο Ήλιδας.

Η κάλυψη των παραπάνω  θέσεων θα πραγματοποιηθεί με πρόσληψη μελών Ε.Ε.Π. που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών από τους πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. του κλάδου ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών.

Οι Κοινωνικοί λειτουργοί θα βρίσκονται δίπλα στους μαθητές,  στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς των παραπάνω σχολείων, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη για προβληματικά θέματα που προκύπτουν σε ευάλωτες κυρίως ομάδες, παρακολουθούν την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, παρεμβαίνουν σε κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις  και στην δεδομένη στιγμή μπορούν να  συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος