FOLLOW US: facebook twitter

Απαράδεκτος ο αποκλεισμός ΑμεΑ άνω των 24 ετών από το Κοινωνικό Μέρισμα

Ημερομηνία: 12-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
-Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό από την Ε.Σ.ΑμεΑ

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τον απαράδεκτο αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία άνω των 24 ετών από το Κοινωνικό Μέρισμα, εκφράζει με ανοιχτή επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Ε.Σ.ΑμεΑ καθώς οι κρούσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς έχουν μείνει αναπάντητες. Γι αυτό και ζητούν την προσωπική του παρέμβαση για τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

«Η ανακοίνωση της κυβέρνησης, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.μεΑ., για την παροχή κοινωνικού μερίσματος στις οικογένειες που έχουν μέλος άτομο με αναπηρία μέχρι 24 ετών έχει προκαλέσει την αγανάκτηση χιλιάδων ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, οι οποίοι, ενώ ανήκουν στους φτωχότερους των φτωχών, φαίνεται ότι δεν θα το λάβουν. Πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις που ζουν μόνο με το αναπηρικό επίδομα, οικογένειες με τέκνα με βαριές αναπηρίες, όπως νοητική αναπηρία, σύνδρομο down κλπ. άνω των 24 ετών κλπ. Ειδικά το θέμα με το ηλικιακό όριο είναι άδικο, καθώς αυτά τα άτομα με αναπηρία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εξαρτώμενα από τις οικογένειές τους εφόρου ζωής.

Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να δοθεί σε όλα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που αποτελούν την πλέον ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, την κοινωνική ομάδα που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά από την οικονομική κρίση, τα άτομα που αντιμετωπίζουν φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, στίγμα, κοινωνικό  αποκλεισμό και ρατσισμό σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος